Vissa kommer att säga att Juan Lebron är en dålig förlorare efter detta doväntat nederlag i åttondelsfinalen du Blockchain.com Miami Open 2022… Andalusien hade i alla fall starka ord mot allmänheten i ett inlägg på sina sociala nätverk.

Brist på respekt från vännerna till rival

"Först och främst vill jag gratulera Garrido och Campa till deras utmärkta match.

Jag vill att du ska veta att det som hände idag är något som inte kan hända om vi vill att det ska vara professionellt: brist på respekt från rivalens vänner, till den grad att till och med hans lagkamrat bad mig och min partner om ursäkt. De blev tillsagda att heja respektfullt men de fortsatte att göra det på samma sätt.

Jag vet inte hur långt de vill gå med allt detta (WPT), men om de fortsätter att respektera oss på det här sättet och de inte slutar, betyder det att de inte vill ta hand om sina egna spelare, vilket de har varit ett tag."

WPT bryr sig inte om spelare

"Jag kommer inte att vara tyst och jag vill fördöma det faktum att det är olyckligt att en spelare som hade möjligheten att spela den här turneringen med ett Wild Card, kom mot Galan och mig utan att respektera oss, och att jag inte kommer att tolerera. För om WPT inte agerar så måste vi ta det och jag upprepar, WPT tar inte hand om spelarna som de förtjänar.

Innan de spelade min match sa de till mig att de skulle spela en utställning på centercourten i 20 minuter och det tog dem 50 minuter. Sanningen är att turneringen lämnar mycket att önska eftersom så mycket som vi är i Miami, ser vi varje dag berusade människor på läktaren, musik som spelas från VIP-området medan vi spelar, vi måste byta om i ett omklädningsrum, jag vet inte ens om man ens kan kalla det ett omklädningsrum, det finns inget utrymme att byta om, det är en "typ av algeco" , det är något brutalt vad vi upplever som PROFESSIONELLA spelare.

Det är sanningen, jag skulle kunna fortsätta säga saker men jag är säker på att det kommer att fortsätta, för vi ser ingen lösning.

Trots allt detta ville jag tacka alla som stöttade oss under matchen och förstod att det som hände inte var bra för padel, tack från hjärtat."

Från hans namn kan vi gissa hans spanska och italienska ursprung. Lorenzo är en flerspråkig passionerad sport: journalistik efter yrke och evenemang genom tillbedjan är hans två ben. Han är den internationella gentleman Padel Magazine. Du kommer ofta att se det på de olika internationella tävlingarna, men också på de stora franska evenemangen. @ögapadel på Instagram för att se hans bästa bilder på padel !