Den internationella klubbcupen Padel 2024 är redan på gång. European Association of Football Clubs Padel passade på att intervjua Jean-Luc Vorbe, chef för Pétionville Club Port-au-Prince i Haiti.

Frankrike, Haiti, Tahiti och Malaga

"Jag kom till Malaga på inrådan av min tahitiska partner Guillaume Baigts från Papeete, som deltog i fem världsmästerskap i padel. Detta med syftet att fördjupa mig i världen av padel. Jag gick med i José Solanos akademi på Inacua-klubben i Malaga för att lära mig hemligheterna padel konkurrens.

jag spelar inte padel bara i 2 år. Men jag har en tennisbakgrund på hög nivå. Jag har verkligen deltagit i internationella tävlingar i 10 år, inklusive Davis Cup för mitt land, Haiti. Jag var tvungen att överge hård konkurrens för att göra min högre utbildning i Frankrike. Jag bor en del av året i Haiti där jag har mitt yrkesliv, och den andra hälften på Tahiti, min fru och våra barns land. Det är på Tahiti jag tränar flera gånger om dagen på president Alain Sius Phénix-klubb.”

Lär dig att utveckla klubben och klubben i Haiti

”Vi byggde en klubb i Pétionville, Port-au-Prince, med 5 banor padel och 300 medlemmar, alla ivrig spelare. Även om allt måste göras vad gäller undervisning och träning inför tävlingen så är detta anledningen till att jag kommit till Malaga. Vi är mycket säkra på framstegen padel i vår klubb.

Tillsammans med José Solano och hans tränare försökte jag omvandla min tennisträning till Solano-akademins träning: att ha perfekt fysisk kondition för att jag med mina 195 centimeter ska kunna röra mig snabbt, ännu mer kl. padel än i tennis, lyssna, upprepa varje övning som om jag var i en match, göra videor och, tack vare AECP, kunna spela matcher mot Pierre, Pascal, spanska spelare i slutet av dagen.”

Jean-Luc Vorbe

Pétionville of Haiti vid International Club Cup Padel 2024

"Pétionville of Haiti kommer att presentera ett urval av 4 spelare och 2 spelare under nästa upplaga av International Club Cup av Padel, och vår delegation kommer att inkludera medföljande personer. Jag kunde inse intresset för vår klubb och våra spelare att vara representerade, men också för de managers som kommer att kunna dra nytta av råden från AECP och relationerna med alla andra klubbar från de 5 kontinenterna. Haiti kommer att försvara sina färger som Phoenix Club of Tahiti, som tar sitt urval på största allvar. Jag kan inte vänta med att komma tillbaka med alla våra vänner.

Och sedan kommer vi att välkomna en delegation från AECP till Papeete nästa mars för främjandet av International Club Cup. Padel. "


Information om 2024 års upplaga:
europadelcup.com
kontakta @ aecp-padel. Eu

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padel vid Club des Pyramides 2009 i Parisregionen. Eftersom padel är en del av hans liv. Du ser ofta honom turnera i Frankrike för att täcka de stora evenemangen i padel Franska.