Vid en presskonferens av majoren i Monterrey de Premier Padel, sanyo gutierrez bet inte i tungan. Tillbaka till det argentinska geniets uttalanden.

resa dödar dig

På frågan om hans fysiska tillstånd svarar Sanyo utan filter:

"Jag lider inte så mycket. Jag har en inflammation i knäskålssenan som orsakas av ansamling av tändstickor. Det är många turneringar, men framförallt mycket resor. I slutändan tror jag att det inte är handlingen att spela som dödar dig, det är handlingen att resa.

”12 timmar på ena sidan, 10 på den andra, i ett plan med böjda ben som inte vilar. Då måste man träna och följa rutinen. Jag är äldre och uppenbarligen lider min kropp mer. Vi lider alla fysiskt och psykiskt."

"Förhoppningsvis kan det här börja fungera bra och spelaren får mer respekt."

Mer än 25 är galenskap

Journalist: Vad skulle enligt dig vara maxturneringen för en spelare under en säsong?

"Jag tror att den maximala turneringen bör vara mellan 20 och 25 turneringar. Sedan hoppas jag att det kan bli 50 turneringar, men det är valfritt att spela eller inte spela."

"Mer än 25... låter galet för mig. Det verkade för mycket för mig. Det är min åsikt."

Från hans namn kan vi gissa hans spanska och italienska ursprung. Lorenzo är en flerspråkig passionerad sport: journalistik efter yrke och evenemang genom tillbedjan är hans två ben. Han är den internationella gentleman Padel Magazine. Du kommer ofta att se det på de olika internationella tävlingarna, men också på de stora franska evenemangen. @ögapadel på Instagram för att se hans bästa bilder på padel !