Fokusera på Lorie Pelan, fransk topp 50-spelare som trots sitt handikapp, att ha "en hand mindre" för att använda sina egna ord, är kapabel att spela med arbetsföra spelare. Och gör det bra! Hon pratade med Franck Binisti under P2000 i Strasbourg.

Topp 25 mål

”Jag föddes med handaginesis, jag gjorde en transplantation när jag var ung för att kunna använda min hand som en tång.

Men transplantatet måste tas bort efter en bruten hand som jag drabbades av när jag bröt upp ett slagsmål i en skola och sedan dess har jag inte kunnat använda min hand. Jag opererades i somras och eftersom jag inte längre kunde spela tennisturneringar började jag padel, och nu vill jag inte alls tävla i tennis igen. Eftersom jag är ganska konkurrenskraftig och padel Det är verkligen inte dåligt, det är en trevlig sport, sa jag till mig själv "gå"! Nu är målet att komma in i topp 25.”

Smash-Lorie-Pelan-2023-padel-Franska

En hand värd tre

"Inga problem för forehand volleys, men backhand volleys är mer komplicerade. Så med min partner gör vi vad vi kan för att jag inte ska bli lobbar på backhandsidan."

"Jag tror att det är mer av en styrka än något annat. Att det finns sådana som jag som är lite annorlunda, det tror jag är bra för alla. Idag är det ingen skillnad: folk spelar mot mig som om de spelar mot en normal person. Jag säger till mig själv att jag har en hand, men den är värd tre!"

En inspirerande berättelse

”Jag ska vara med i en föreställning om funktionshinder och padel. Det kommer att filmas på TC Bandol.”

"Jag har skrivit min bok sedan min operation och den kommer att släppas i början av januari."

Se hela intervjun nedan:

Xan är ett fan av padel. Men också rugby! Och hans inlägg är lika slående. Fysisk tränare av flera padel, han avslöjar atypiska inlägg eller behandlar aktuella ämnen. Det ger dig också några tips för att utveckla din kroppsbyggnad för padel. Det är uppenbart att han påtvingar sin stötande stil som på fältet padel !