Louise Bahurel går fortfarande på gymnasiet, men hon är redan en av de unga hoppfulla padel franska. Fransk juniormästare kommer hon ur semifinal vid det franska seniormästerskapet 2023 med Mélissa Martin. Vi träffar henne för att diskutera olika aktuella frågor.

“Mélissa Martin är superpositiv”

"Det gjorde mig väldigt glad när Mel ringde mig. Det är alltid trevligt att få ett meddelande från en spelare från det franska laget. Hon frågade mig om jag ville byta sida, och jag hade spelat till vänster ett tag så jag ville egentligen inte byta. Till slut gick hon med på att flytta till höger, det tyckte jag var väldigt trevligt.”

”Hon är jättebra och superpositiv. Jag kände mig aldrig under press. Idag har vårt par utvecklats, vi känner varandra mycket bättre. Vi slutade trea i franska mästerskapen efter att ha haft väldigt bra matcher är det väldigt positivt.”

Melissa Martin och Louise Bahurel

"Inte rädd för att spela med en mer erfaren spelare"

”Jag har alltid spelat med spelare som är mer erfarna än jag. Jag började med Camille Martinet, sedan Alisson Carré... Så jag är van vid det. Jag är egentligen inte rädd för det, tvärtom. Jag är här för att spela, med vem som helst."

"När jag började med Melissa hade jag ingen speciell press, mer än att få paret att fungera. Det fanns en del osäkerheter, eftersom vi inte kände varandra alls, bytte hon sida... Till slut utvecklades vi mycket."

"Vi spelar när vi kan"

”Jag tränar så gott jag kan med det schema jag har. Jag går mitt sista år, utan schema, så jag har inte mycket tid. I bergen kan vädret också vara ett problem, vi har ännu inte inomhusplaner i Annecy så vi spelar när vi kan.”

"Jag tränar på måndagar och onsdagar i Annecy med Philipe Lucca, min tidigare tennistränare. Jag har känt honom i flera år, han blev tränare för padel när jag började spela. Dessa två dagar spelar jag med två ungdomar från Annecy, Basile Baud och Alexis Poireau-Dauvier. Vi har fördelen av att kunna jobba på kollektivet och taktiken. Jag har även träning på torsdag i Lyon med Francois Authier. Vi jobbar mer med repetition och teknik.”

"Vi jobbar med allt. Jag gör fortfarande vissa misstag taktiskt. Fysiskt behöver jag fortfarande förbättra mig. Det är komplicerat eftersom det tar tid, vilket jag inte nödvändigtvis har. Tekniskt sett kan det alltid förbättras. Vi jobbar speciellt med aggression, eftersom jag har problem i matcher.

Jag har också haft en mental tränare ett tag som jag ser när jag kan. Vi försöker arbeta inom alla områden.”

"Jag gillar att använda windows"

"Min styrka skulle jag vilja säga är min mani, mitt ilska. Jag uttrycker mig mycket på planen, jag är alltid väldigt glad över att spela. Jag har en vinnarmentalitet.

Bahurel ilska 2023 padel

I spelet älskar jag försvar. Jag gillar att använda fönster och studsar. Även om det verkar ganska paradoxalt för en vänsterspelare så tror jag att det är en av mina största styrkor."

"Jag har svårt att vara aggressiv"

"Jag har svårt att projicera mig själv framåt och vara aggressiv. Jag har den olyckliga tendensen att vänta på att poängen ska göras.”

"Fysiskt kan det bli mycket bättre, jag tror att det är ett av mina största fel. Jag försöker springa eller träna fysiskt när jag har tid, men det är sällsynt. Det är ganska ansträngande mellan klasser, träningar och turneringar.”

"Det är bara padel"

”När matcher är lite stressiga försöker jag påminna mig själv om att det bara är padel. Jag minns matcherna där jag fortfarande var underdog och jag spelade utan press. Jag försöker återgå till ett sinnestillstånd att spela utan att nödvändigtvis prestera utan bara ha roligt. Det är bara en sport och jag måste vara avslappnad. Oftast fungerar det och jag spelar bättre.

Hennes favoritspelare?

"Jag älskar Bea Gonzalez. Jag tycker att hon är superkreativ, hon vet hur man gör allt. Hon har allt du behöver. Även utanför planen ser hon väldigt trevlig och avslappnad ut. Jag tycker att hon sticker ut lite från mängden.”

Bea Gonzalez backhand Roma 2023

"Ganska motsägelsefullt, jag älskar Marta Ortega. Jag älskar hans hyperdisciplin. Det är synd att de och Bea separerade..."

Nästa i Spanien?

”Framför allt vill jag ta min studentexamen, med en utmärkelse skulle det vara ännu bättre. Det är viktigt för mig och mina föräldrar. "

"Då skulle målet för nästa år vara att åka till Spanien och sätta mig helt in i det padel. Spela ett tag och se vad som händer. Jag funderar fortfarande på det, men jag funderar på att kanske göra studier samtidigt, även om de tar lite längre tid. Det skulle vara trygghet. Det kan hända mycket i ett sådant här projekt. Jag vill i alla fall kasta mig in i padel ! "

Amance Redondy

Blev ett fan av padel, jag tänker hålla dig uppdaterad med alla nyheter padel ! Vi ses snart i backen!