Lucile Pothier ser tillbaka på sin separation med Jessica Ginier, och på hennes nya kommande umgänge med Charlotte Soubrié.

Två vackra år med Jessica Ginier

"Vi delade två fantastiska år tillsammans, präglade av Jess återkomst efter hennes graviditet och mitt byte av position på planen under det första året.

Det jag dock särskilt minns är förra året med vår seger i Monaco (min första internationella turnering), vårt deltagande i två stora turneringar, WPT i Toulouse och Premier Padel Paris Major, de europeiska olympiska spelen, denna plats som vicemästare i Frankrike i par (min första final på tre deltagare) och segern vid P2000 i Bordeaux.

Jessica Ginier och Lucile Pothier på Frances 2023

Ibland ser vi par på den professionella kretsen som uppnår utmärkta resultat, men som ändå separerar. Det är lite samma sak här eftersom Jessica ville ta en annan riktning genom att bli mer involverad på den internationella scenen.”

Segern på Bordeaux P1000 med Charliotte Soubrié, ett positivt tecken!

”Jag ska nu spela med Charlotte Soubrié! Vi kommer väldigt bra överens och kommunicerar ofta. Vår seger tillsammans på P1000 i Bordeaux förra året var ett positivt tecken, och vi hade en utmärkt förståelse på marken. Jag kan inte vänta med att börja detta nya kapitel med henne, från Carquefou P2000 i helgen !

Soubrié Pothier 4padel bordeaux

Vi har ännu inte diskuterat vårt schema, men om våra professionella åtaganden tillåter oss kommer vi att delta i internationella turneringar. Vi vet att det är i dessa tävlingar vi skaffar oss värdefull erfarenhet genom att möta spelare som vi inte är vana att möta.

Så om jag har möjlighet att spela internationellt så gör jag det. Självklart blir det ingen 100% säsong, på grund av mitt jobb. Det var en möjlighet som jag hade tänkt på med Jess, men för mig var det komplicerat med mitt jobb och Jess också med hennes familje- och yrkesansvar. Jag önskar Jess lycka till internationellt. Må hans sista säsong bli den bästa.

Med Charlotte delar vi samma sinnestillstånd, vilket gör vår förening väldigt intressant!”

Xan är ett fan av padel. Men också rugby! Och hans inlägg är lika slående. Fysisk tränare av flera padel, han avslöjar atypiska inlägg eller behandlar aktuella ämnen. Det ger dig också några tips för att utveckla din kroppsbyggnad för padel. Det är uppenbart att han påtvingar sin stötande stil som på fältet padel !