Det var runt en utsökt fika som vi kunde byta med Maximiliano Sanchez. För de som inte känner honom ännu, infödingen i Villa Mercedes, i Argentina även kallad "el tiburon" (hajen), var världsnummer 1 2018 tillsammans med sin vän Sanyo Gutierrez.

Tillbaka på sina första kontakter med palatset och på sin resa från barndomen i Argentina fram till idag.

Roland-Garros: toppen

"Det är en idyllisk plats för oss, spelare padel. Vi trodde aldrig att vi kunde komma och spela här. För två år sedan var detta otänkbart. de padel gjorde ett otroligt kliv framåt. Det fyller mig med glädje och stolthet eftersom jag älskar den här sporten och jag vill se den på dessa magnifika arenor (Foro Italico, Roland-Garros ..)”.

”Det är svårt att sätta ord på atmosfären som härrör från den här platsen. För en idrottsman är det toppen. Att vara på denna emblematiska plats är att känna sig 100 % professionell, att intala sig själv att allt arbete som gjorts under så många år äntligen bär frukt. Tusentals spelare har passerat denna centrala plan, vi beundrade dem på tv och idag är det vår tur.”

"Jag ringde min pappa för att berätta att jag ville bli professionell"

"Jag började på padel när jag var väldigt ung, i min hemstad Villa Mercedes, San Luis i Argentina. Jag måste ha varit 6 eller 7 år gammal. Mina bröder spelade också padel och varje helg reste vi flera kilometer för att delta i tävlingar. Det var den här sociala aspekten som jag också gillade eftersom jag hade chansen att få massor av vänner under den här perioden.

Runt 15, 16 år gammal såg jag att jag var i skick för att göra turneringar och jag gillade det, att träna, att jobba för att vara konkurrenskraftig på banan. Det var här jag gjorde min debut på proffsbanan i Argentina. När jag fyllde 18 tog jag beslutet att åka till Spanien eftersom det var där alla de största spelarna i denna sport fanns. När jag deltog i min första tävling i Marbella minns jag fortfarande mycket väl, jag blev kär i den spanska proffskretsen såväl som landet. Så jag ringde min pappa för att berätta att det var det jag ville göra: bli ett proffs padel.

Från det ögonblicket kom jag in i det till 100 % och 2008 flyttade jag till Spanien för att komma och träna och bli en professionell spelare.”

"Idag finns det fler kretsar än tidigare"

”Det var inte lätt för mig att komma till Spanien.
Idag är det stor konkurrens med flera kretsar som gör att unga kan klättra på stegen för att nå höjderna. Dessutom, ur ekonomisk synvinkel padel blir bättre och bättre och som du sa kan ungdomar lättare återvända till Argentina för att hitta sin familj. Det är sant att när du är ung och för att uppnå dina mål måste du lämna ditt hem, ditt land för en annan plats tusentals kilometer bort, det kan vara svårt. Förutom träning och tävling som är väldigt intensiv, sätter våra sinnen oss på prov.

Att det idag finns fler kretsar gör att fler och fler unga kan tävla."

"APT är en fantastisk krets"

"APT är en fantastisk krets, en viktig struktur som hjälper enormt padel att utveckla. Som jag sa till dig är det ett extra alternativ för unga människor som vill ge sig ut på en professionell krets. Det finns många etapper i Latinamerika som gör att unga från kontinenten lättare kan få fotfäste i tävlingen.

Det hjälper också padel att växa väldigt snabbt och det tycker jag är jättebra.”

"Jag hoppas att kretsarna förenas"

Vi kunde se att i år var spelarna inte sysslolösa.
Vissa kommer faktiskt att delta i inte mindre än 34 etapper fördelade på två kretsar. Ett val som gjordes för några månader sedan av spelare som satsade på den nya officiella kretsen av FIP, Premier Padel.

"Ja 34 turneringar under året är svårt men vi bestämde oss för att satsa på denna nya krets och vi är glada över att vara närvarande här idag. Vi kommer att ge allt den här säsongen och nästa år för att delta i alla möjliga evenemang. Vi har skyldigheter gentemot World Padel Tour och Premier Padel men vi kommer att anstränga oss för att göra allt för att växa padel. Och sen får vi se vad som händer.

I dag Premier Padel ger sig själv medel att utveckla padel och placera den där den förtjänar. Vi kommer att se om om två år en förening är möjlig mellan de två enheterna och jag hoppas att det kommer att finnas en för det bästa padel. Jag hoppas verkligen att det blir en union mellan kretsarna så att det är fördelaktigt för vår disciplin och jag vill verkligen tro på det."

“En bra säsong med Lucho”

"Jag är en spelare som har uppnått alla sina mål i sin karriär. Idag är mitt mål att vara konkurrenskraftig och må som bäst. de padel har blivit väldigt konkurrenskraftig och jag hatar att förlora (skrattar): Jag vill vinna varje match, turnering efter turnering.

med Lucho Capra vi vill vinna titlar, det är vårt primära mål. Lyckas med att få fler poäng varje gång, vinn matcher och försök spela så många finaler som möjligt."

Maxi Sanchez och Lucho Capra

"Kuikma är ett mycket professionellt varumärke"

"När Decathlon tänkte på att jag skulle starta ett partnerskap tyckte jag att det var lysande eftersom det är ett väldigt stort varumärke. Jag tycker att vi fungerar bra tillsammans, vi lyckas förbättra många saker och jag känner mig ännu mer proffsig eftersom det är det mest professionella varumärket jag har haft chansen att jobba med”.

Maxi, rocker i hjärtat?

Det är vanligt att spelare lyssnar på musik före matcher, för att koppla av eller bli motiverade. Det är en stor del av deras ritual före spelet att stänga av sig själva och fördjupa sig i sin bubbla.

Hur är det med Maxi? För att inte göra det till en rutin, berättar "el tiburon" oss lite mer om musikstilen han lyssnar på.

”Jag älskar musik, jag lyssnar på mycket argentinsk rock och i Madrid har vi turen att några band kommer för att uppträda på scenen. Just nu är jag särskilt förtjust i ett uruguayanskt band som heter "No te va a gustar". Det är den typen av musik som får mig att koppla av och som jag gillar mest”.

Seger i torsdags mot Miguel Yanguas och Javier Nieto, Maxi Sanchez och hans partner kommer att spela denna fredag ​​eftermiddag mot sina landsmän Juan Tello och Federico Chingotto för en 100 % Albiceleste ansikte mot ansikte!

Sebastien Carrasco

Beundrare av padel och av spanskt ursprung, padel rinner genom mina ådror. Mycket glad att dela med dig min passion genom världens referens padel : Padel Magazine.