Fokusera på Manon Garcia, som hade förvånade alla tillsammans med Mai Vo under P1000 som anordnades av The Big Padel Bordeaux i februari förra året.

“Alltid intresserad av tennis”

Padel Magazine : För de som inte känner dig än, kan du presentera dig själv?

Manon Garcia: Jag är 33 år gammal, jag kommer från Paris-regionen och jag har varit i Lille i tio år nu. Jag jobbar på Decathlon, jag är inköpschef för Artengo. Jag har spelat tennis sedan jag var 5 och slutade aldrig. Idag är jag rankad 36:a i Frankrike, i bästa fall var jag 20. Idag är jag fortfarande helt inne på tennis.

Padel Magazine : När du säger att du gillar tennis, betyder det att du tränar varje dag? Du reser på helgerna för att göra turneringar, du spelar internationella tävlingar mm. ?

Manon Garcia: Ja, jag tränar vid lunchtid, på min lunchrast. Jag skulle vilja träna mer men jag orkar inte riktigt med mitt jobb. Jag gör bara franska turneringar, CNGT. Jag spelar även lagmatcher med min klubb Tremblay-en-France i Pro A och även utomlands, i Belgien och Tyskland. Det gör mig fortfarande till 70 matcher om året. Man kan säga att jag har åtminstone en av två helger som tas upp av tennis, vilket inte lämnar mycket tid över till något annat...

"De padel, en mycket vänlig sport”

Padel Magazine : Trots ditt fullspäckade schema lyckas du fortfarande hitta lite utrymme för padel ? När började du spela det? Gillade du det direkt?

Manon Garcia: Jag spelade på padel för första gången för 4 eller 5 år sedan var det kl Padel Attityd till Lesquin. Jag gillar verkligen alla racketsporter och uppenbarligen tyckte jag att det var väldigt lekfullt från början. Sedan började jag verkligen ha kul när jag förstod lite leken med rutorna. Nästan alla tennisspelare som hamnar i det blir beroende av padel. Det är vänligare än tennis där du ofta är ensam. Det är en bra stämning där och på planen tycker vi om att hitta taktiska lösningar som ett lag, att uppmuntra varandra. Och så ser vi oss själva utvecklas väldigt snabbt, det är så klart trevligt.

Tyvärr tränar jag verkligen inte ofta. Förra året försökte jag spela en gång varannan vecka med Nastasia Boitier-Legourd, Marine Fontaine och en vän. Men där har jag mindre tid. Det fungerar i etapper, låt oss säga: ibland kan jag gå tre månader utan att spela, sedan om jag har en paus från träning och tennisturneringar kan jag börja spela mer.

Padel Magazine : Vi såg dig väldigt bekväm under damernas P1000 of the Big Padel Bordeaux med Mai Vo (förlust i finalen), vilka var dina övriga resultat i turneringar?

Manon Garcia: Sedan september 2021 har jag spelat tre turneringar. Jag spelade en P500 i Valenciennes med Lucie Allison, som vi vann, sedan en P1000 i Amiens med Séverine Bouchacourt (nederlag i kvartsfinalen) och därför denna P1000 i Bordeaux med Mai Vo, där vi förlorade i finalen.

Med Mai kommer vi riktigt bra överens på och utanför planen. Hon är mycket starkare än mig såklart, men vi hade aldrig spelat tillsammans innan den här turneringen och jag tycker att vi kompletterade varandra bra. Jag gör nödvändigtvis inte så mycket men jag lägger bollen i den, och Mai rör sig överallt och är väldigt aggressiv, så i slutändan fungerar det bra!

Invernon Soubrie Vo Garcia P1000 Big Padel 2022
Mai Vo och Manon Garcia förlorade i finalen mot Élodie Invernon och Charlotte Soubrié

"Vi ska prata om det om två eller tre år... "

Padel Magazine : När är nästa turnering med henne?

Manon Garcia: När våra scheman tillåter oss... Vi skulle vilja kunna spela turneringar tillsammans, men det är komplicerat för tillfället. Om möjligheten dyker upp så spelar vi såklart gärna tillsammans, men vi är inte riktigt tillgängliga. Vi kunde inte anmäla oss till kvalifikationerna för de franska mästerskapen, och inte heller för den senaste P2000. Det måste sägas att jag idag inte vill ställa in en tennisturnering för den padel.

Men eftersom jag snarare är i slutet av min tenniskarriär, när jag avböjer lite mer, kommer jag att ge lite mer tid till padel !

Padel Magazine : När du lägger tennisen åt sidan kommer vi att se dig spela alla turneringar på den franska kretsen som många gör? Med Frankrikes lag i ett hörn?

Manon Garcia: När jag slutar spela tennis kommer jag säkert vilja vila lite. Jag tror inte att jag kommer att vilja resa så mycket på helgerna. Vi kommer att prata om det igen om två eller tre år, men för tillfället kan jag inte tänka mig att gå tillbaka till samma dynamik.

När det gäller Frankrikes lag hoppas jag att det kommer att finnas andra yngre spelare att välja ut snarare än en 35-årig tjej som precis har slutat spela tennis! (Skratt) Jag tror att det nödvändigtvis kommer att finnas en tid då vi kommer att ha unga spelare som inte nödvändigtvis kommer från tennis, som kommer att spela padel under lång tid, som kommer att ha en ren padel och som kommer att ha nivån för att vara i Frankrikes lag.

Xan är ett fan av padel. Men också rugby! Och hans inlägg är lika slående. Fysisk tränare av flera padel, han avslöjar atypiska inlägg eller behandlar aktuella ämnen. Det ger dig också några tips för att utveckla din kroppsbyggnad för padel. Det är uppenbart att han påtvingar sin stötande stil som på fältet padel !