Den franska nummer 25, Manuel Vives, gick till mikrofonen av Padel Mag under Greenweez Paris Premier Padel Major. Den stigande spelaren har gått med på att se tillbaka på sin debut i padel, om vad som har förändrats för honom de senaste månaderna samt om hans ambitioner.

"Det förändrade mitt spel mycket"

Padel Magazine : Sedan när spelar du padel ? Vad var det som gjorde att du inom loppet av några månader hade den här meteoriska uppgången i Frankrike?

Manu Vives "Jag har spelat fotboll i tre år. padel ungefär, och lite mindre än ett år som jag är inne på det. Jag hade redan börjat träna genom att öka tempot lite mer: två eller tre träningspass per vecka. Jag har inte tränat mycket på fyra eller fem månader nu. Men det som förändrades var innan P2000 som vi vann med Yann i Perpignan, jag gjorde en vecka i Barcelona på Pablo Aymas akademi. Det förändrade mitt spel mycket, och bara denna lilla boost där jag tog lite nivå gjorde stor skillnad i Frankrike.

Så det gör att man vill satsa fullt ut, jag åker till Spanien för att göra just det och jag tror att jag har mycket utrymme för förbättringar. »

Manuel Vives Yann Auradou FFT Padel Tour Perpignan 2022

"Jag gjorde bra framsteg i försvaret"

Padel Magazine : Vad fick ditt spel att utvecklas?

Manu Vives : ”Jag har gått bra framåt i försvaret, eftersom jag har stora luckor i försvaret som jag alltid drar. Men jag gjorde stora framsteg på det med fönstren, jag lärde mig lite mer att temporera och till och med lyfta fram min lagkamrats spel så att han själv kunde göra jobbet åt mig. Och framför allt är det faktumet att spela en non-stop vecka med spelare på mycket hög nivå, det är något jag aldrig gör i Frankrike. Det förändrar mycket att ha rytm, att spela med bra spelare, att ha spelvolymen, det förändras mycket. Och att dra nytta av Pablos mycket goda råd också. »

"Mina atletiska egenskaper inom tennis hängde perfekt med padel"

Padel Magazine : Vi kommer att gå tillbaka till början av din berättelse. Vi vill veta vad som fick dig att gå från tennis till padel.

manu : “Jag var inte dålig på tennis, jag var 0/6 när jag var 17. Efteråt gick jag igenom tre år av skador, från mina 17 till mina 20 år. Det var väldigt jobbigt fysiskt och mentalt också, och det var runt 19 års ålder som jag upptäckte padel. Jag hade ont i tennis och en hel del i padel. Så jag kom in i det, jag kom snabbt in i spelet, jag gick med på att leka med fönstren. Jag hade snabbt roligt.

Mina atletiska egenskaper inom tennis matchade perfekt med padel. Jag såg att jag inte var dålig och att det var mycket mindre konkurrens än i tennis. Man blir stark snabbt och det är något jag älskade direkt. Sedan dess har jag varit helt passionerad padel. "

Manu Vives 4Padel Bordeaux 2021

Padel Magazine : Vad gjorde tennis så komplicerat och varför padel hade du något problem?

manu ”Det var inte komplicerat i tennis heller. Det är bara det att det finns många väldigt bra spelare inom tennis, i padel vi är mindre. I tennis är jag väldigt explosiv, jag hade en väldigt bra arm, jag var väldigt avslappnad och jag går väldigt fort. Det är något som fungerar perfekt padel och det hittar vi i mitt spel: jag är väldigt snabb, jag rör mig snabbt, jag smashar väldigt bra och så är det.

Eftersom vi spelar på matta och inte på hård mark där det är färre glider, mindre starkt stöd, med motstånd är det lättare att padel. Det faktum att det är matta och sand, det absorberar stötarna tycker jag. »

I Frankrike alltid tillsammans med Yann, men med vem i Spanien...?

Padel Magazine : Hur ser framtiden ut för dig? Du spelar med Yann Auradou, men är det ett par som håller?

manu : ”Vi spelade inte särskilt bra i förrgår, det var särskilt dåligt. Jag säger dig igen, du var dålig, men det spelar ingen roll, du bar mig alltid och det är tack vare dig som jag är här. Han spelar väldigt bra.

Framtiden är att åka till Spanien från början av läsåret, efter P2000 av pyramider. Jag ska till Spanien i ett år för att träna ordentligt. Det kommer verkligen att förändra mitt liv.

I Frankrike kommer jag alltid att vara vid Yanns sida, för han är en av de allra bästa franska spelarna och jag är oerhört tacksam mot honom för allt han har gjort för mig. Så vi kommer att fortsätta tillsammans.

I Spanien vet jag inte än. Antingen med en av fransmännen jag åker med: där är mina vänner Dylan Guichard, Julien Seurin, Philémon Raichman. Det kommer att finnas Ben (Tison) och Scat' också. Vi ska alla träna tillsammans, det ska bli väldigt trevligt. Kanske blir det någon av fransmännen eller ett ungt spanskt underbarn som kommer att spela vid sidan av mig. »

För att följa intervjun i sin helhet sker det här:

Nasser Hoverini

Passionerad om fotboll upptäckte jag padel år 2019. Sedan dess har det varit galen kärlek med den här sporten till den grad att överge min favoritsport.