Som 33-åring lanserar Marianne Vandaele, tidigare fransk nummer 3 och utvald 3 gånger för det franska laget, en ny utmaning: en internationell karriär i världen av padel.

Hans karriär, präglad av en övergång från tennis till padel och snabb uppgång i denna sport, är en berättelse om passion, beslutsamhet och anpassning.

Marianne Vandaele är nu redo att gå vidare. Hon pratar med oss ​​om sin början och sina ambitioner inför säsongen 2024.

En övergång från tennis till padel

”Jag upptäckte padel det finns 7 år. Innan dess var jag en tennisspelare passionerad, vilket naturligtvis ledde mig mot padel. Min introduktion till padel gjordes under ett introduktionspass under min utbildning för statligt tennisdiplom s 2015.

Snabbt tog jag chansen att spela Toulouse Padel Klubb (TPC), så snart den öppnas. Idag, licensierad till Bandol TC, Jag är stolt över min resa, efter att ha nått rangen av Franska nummer 3 och att ha varit uttagen tre gånger för det franska laget. "

Barcelona, ​​en personlig strävan

Nyligen tog jag beslutet att flytta till Barcelona. Detta beslut motiverades inte bara av viljan att byta stad. Det är en personlig strävan att se hur långt jag kan gå i padel. Jag känner att Jag har ännu inte nått min fulla potential et Jag vill inte ångra mig.

Denna flytt representerar ett spännande äventyr för mig och en möjlighet att tävla på bästa internationella nivå.

MARIANNE VANDAELE
Credit StudioGachette

Förenande roll på FTT och karriär som spelare

Jonglera mellan min roll i det franska tennisförbundet (FFT) et min spelarkarriär är en utmaning som jag tar mig an med entusiasm. Min plan är att hantera min tid effektivt, genom att träning på förmiddagen och jobb på eftermiddagen.

Jag är övertygad om att detta dubbla ansvar kommer att berika min erfarenhet och ge mig ett unikt perspektiv i världen av padel.

Projekt och ambitioner

Jag planerar att börja min internationella karriär genom att delta i FIP-turné. Vid 33, Jag ser min ålder som en tillgång. Jag har aldrig varit i bättre form än jag är idag. Med den erfarenhet och mognad som jag har förvärvat, Jag känner mig redo att anta utmaningarna i den internationella kretsen.

Jag är övertygad om att min djupa förståelse Mina förmågor och min spelstil positionerar mig perfekt för denna nya scen.

För tillfället, Jag har inte valt någon partner än för den internationella säsongen. Jag planerar att träna på olika akademier i Barcelona, ​​där jag kan träffa andra spelare. Jag tror att filt och compatibilité är väsentliga att bilda ett starkt och harmoniskt lag.

Den här säsongen har jag satt upp som mål passera mig, av göra det bästa av varje ögonblick och ge det bästa av mig själv i varje turnering. Jag strävar efter att uppnå högsta möjliga ranking, samtidigt som jag betonar roliga och personliga prestationer.

För detta nya äventyr är jag kl söka efter sponsorer för att stödja mitt projekt Padel för 2024 säsong. Om du är intresserad av att stödja min resa eller lära dig mer om mitt projekt, tveka inte att kontakta mig via e-post på vandaele.marianne@gmail.com eller via min sociala nätverk.

Dorian Massy

Ny följare till padel, Jag är fascinerad av denna dynamiska sport som kombinerar strategi och smidighet. Jag hittar i padel en ny passion att utforska och dela med dig på Padel Magazine.