Nantes-invånaren Marie Lefèvre berättar om orsakerna som gav upphov till henne separation från Mélanie Ros och hans nya allians med Jennifer Denécheau.

Orsakerna till hans separation från Mélanie Ros

"Vi började vårt äventyr tillsammans innan Covid och efter flera års samarbete kände vi ett behov av att förändras. Orsakerna till vår separation är olika, men huvudsaken är att vi båda var ute efter att utvecklas i vårt spel.Mélanie hade alltid en preferens för högerspelet, och det är sant att vi hade gått in i en rutin som, i på lång sikt tillät oss inte längre att utvecklas som vi ville.

Det var med detta i åtanke som vi tog beslutet att separera. Vi kände att vi stagnerade. Att byta partners är ett intressant steg till framsteg, för att tillföra nyhet till vårt tillvägagångssätt och vår strategi.”

Hans nya partner

"Det är med denna filosofi om förnyelse och evolution som jag kommer att samarbeta med Jennifer Denécheau för åtminstone de kommande tre turneringarna. Hon kommer att spela till vänster, hon vill byta sida eftersom hon spelade till höger innan med Marie Boura. Vårt samarbete är initialt planerat för en kort period, men jag är övertygad om att om vår kemi är bra, och jag tvivlar inte på att det är det, kommer vårt partnerskap att sträcka sig långt bortom dessa tre turneringar. Det är en ny sida som öppnas, och jag kan inte vänta på att se vart den tar oss.

Våra nästa turneringar blir Bordeaux P1500 som äger rum om tio dagar, sedan går vi mot P1000 från Angers, som äger rum nära mitt hus. Och slutligen kommer vi också att delta i P1000 från Rouen. "

Dess mål för 2024

För 2024 vill jag höja min spelnivå genom att bli mer aggressiv på banan och finslipa min strategi. Rankingen är naturligtvis viktig, men det är inte mitt huvudmål. Om jag kan återgå till topp 10, det kommer att bli fantastiskt, men det är inte mitt fokus. Det jag framför allt är ute efter är att uppnå bra resultat i stora turneringar, särskilt P2000, de franska mästerskapen, och att delta i några FIP-turneringar.

Marie Lefevre

En möjlig återkomst med Mélanie?

Jag skulle säga att i världen av padel, ingenting är någonsin slutgiltigt. För nu är vår separation nyligen och vi är båda fokuserade på våra nya vägar. Men jag är öppen för idén att spela med henne igen i framtiden."

Omslagsbild: Quentin Lajeunesse – Ouest Frankrike

Dorian Massy

Ny följare till padel, Jag är fascinerad av denna dynamiska sport som kombinerar strategi och smidighet. Jag hittar i padel en ny passion att utforska och dela med dig på Padel Magazine.