Märta Ortega var i rampljuset, något omedvetet, med sin separation från Gemma triay, meddelade strax före säsongsstart.

Nu den läkare börjar ett nytt projekt med Veronica virseda, en mycket fysisk vänsterspelare. Marta börjar året på ett roligt sätt, vilket inte har hindrat henne från vinna sin första match i Doha med sin nya lagkamrat.

Den spanske spelaren ser tillbaka med oss ​​i början av säsongen...

En speciell start på säsongen

Säsongen började inte som jag hade velat. men dessa saker händer. Däremot föredrar jag att lämna mina känslor och känslor åt sidan för i slutändan är det mitt jobb.

Idag föredrar jag att koncentrera alla mina styrkor och tankar i mitt nya projekt pga det är det som motiverar mig. Jag tror att det finns ett stort förtroende, att vi tror på det vi gör: det är det viktigaste nu.

Separationen med Gemma Triay

På banan saknades denna önskan att tro på det vi gjorde, det var lite brist på förtroende mellan oss. Så kände jag för min del i alla fall och det är väldigt svårt att spela på det här sättet.

Ryktena var verkligen inte särskilt trevliga att leva med. Nu är jag mycket lugnare, jag tror att vi har tjänat vår tid tillsammans och att vi nu båda är lugnare.

jag mår bra, Jag hade en bra relation med henne och med tränaren också (Rodrigo Ovide).

Gemma Triay Marta Ortega Riyadh P1

Hans nya förening med Vero Virseda

Vi har känt varandra väldigt länge, både på och utanför banan. Vi har mycket tillit till varandra. Vi säger saker till varandra direkt och öppet, vilket är en mycket positiv punkt.

Nous sommes två mycket fysiska spelare, som behöver röra på sig mycket för att hålla sig aktiva och må bra. Jag tror att det var lite ödesdigert att vi befann oss tillsammans eftersom vi har samma explosivitet.

Under vår första match, det var lite tryck för vi ville göra saker rätt. Efteråt avblockerades saker så det är bra känsla.

Säsongens plan?

För nu, eftersom detta är vår första turnering, vill vi känna samt, vi känner konkurrenskraftig. Sedan, så smått, börja vinna matcher.

Men idag är huvudmålet att lära känna varandra på banan, för vi går vidare ett långsiktigt projekt.

Vi har inget särskilt mål i den här turneringen, annat än att gå så långt som möjligt.

Marta Ortega och Vero Virseda spelar i kväll igen, i dagens sista rotation på GrandStand 1. De kommer att ställas mot Märta Talavan et Nuria rodriguez för en match som lovar att bli mycket intressant.

Denna tisdag kommer alla möten att följas live på YouTube-sidan Premier Padel !

Gwenaelle Souyri

Det var hans bror som en dag sa åt honom att följa med på en bana. padel, sedan dess har Gwenaëlle aldrig lämnat domstolen. Förutom när det gäller att gå och se sändningen av Padel Magazine, Du World Padel Tour… eller Premier Padel…eller de franska mästerskapen. Kort sagt, hon är ett fan av denna sport.