Mathieu GASTON BIGATA är en av stamgästerna i den franska paddelkretsen. Under 2 år lyckades han nå topp franska 100. Och det är inte över. Här är han, han startar logiskt i padelundervisning. Denna "bitna" padel har redan konverterat några padel. Que Five fotbollsspelare i Toulouse är redo!

  • Mathieu, kan du presentera oss för din personliga och atletiska resa?

Jag är 32 år gammal och bor i Colomiers sedan december 2016. Jag kommer från Foix, Ariège. Jag är engelsklärare i en av stadens högskolor och även tennisinstruktör i flera år. Jag följde en specifik träning från Tennis League of Occitania för att kunna lära Padel.

På den personliga sidan har jag spelat tennis hela mitt liv och jag startade Padel nu för lite över 2 år sedan. Jag blev bokstavligen beroende av sporten och jag delar den med många av mina vänner, särskilt tennisspelare som gradvis konverterar också.

  • Hur blev du intresserad av padeln?

Jag upptäckte Padel lite av en slump: Jag hade en inledande halv dag under året som jag hade passerat State Tennis Diploma, men det är min ex-flickvän som upptäckte Padel genom att bjuda in mig att komma och spela med henne en dag i Toulouse.

Kommer du från tennis, känner du omedelbart hemma för att kasta och krossa, men du känner dig löjlig först när du måste leka med fönstren. Till att börja med såg jag denna aktivitet som en hobby parallellt med tennis, men jag blev mer och mer kopplad, särskilt efter mina första turneringar, och jag övergav gradvis mina tennisracketar för att spela exklusivt Padel.

Idag är jag 66ème franska, så det är en stor stolthet, även om jag fortfarande har mycket att lära mig.

  • Vad tror du som skiljer tennis och paddla?

Padel är helt klart mycket lättare att spela i början. Om du lägger 2 bra nybörjare på en tennisbana kommer de att ha svårt att handla, medan Padel omedelbart kan spela, blir fältet och snöskor mindre.

Padel-andan är också mycket vänligare: vi är på 4 på marken, vi skrattar, vi går till sängs, poängen håller länge, vi dricker ett glas och narrar efter matchen, men det är särskilt turneringsatmosfären som får mig att vibrera, turneringar som äger rum under en helg och som gör det möjligt att göra många möten. Jag har vänner överallt i Frankrike nu!

Glasyren på kakan, vi fördes att gnugga axlar, eller till och med spela mot de bästa franska i disciplinen, för vår största glädje, som nästan är otillgänglig för tennis.

  • På vilka domstolar kan vi träffa dig?

Överallt! Jag rör mig mycket och försöker göra mig tillgänglig för att spela vid större evenemang som inte får missa (Paris, Boulogne-sur-Mer, Bordeaux, Lyon, Marseille, Beausoleil, Mougins osv ...).

Under veckan tränar jag i Toulouse med officiella 2-3 partners.

Jag har licens på Stade Toulousain men jag spelar eller har spelat i nästan alla klubbar i området, inklusive Toulouse Padel Club, Tennis Club L'Hers i Saint-Orens, Padel Plus i Blagnac, Padel Tolosa i Toulouse och naturligtvis vid Five de Colomiers.

Detta är en av de stora fördelarna med Padel, du kan spela överallt utan att märkas som en enda klubbspelare, som ofta är fallet i tennis.

  • Så började jag padellundervisning på Five Toulouse-Colomiers?

Jag är uppenbarligen glad över att Five (och hans superdynamiska team) erbjöd sig att arbeta med dem. De har vackra utomhusanläggningar, en vacker terrass, en restaurang i toppen, jag mår väldigt bra.

Dessutom fick jag höra att chefen Padel du Five var tidigare franska 2-nummer, så det är fantastiskt! (Jag tror att han talade om öl faktiskt!).

Mer allvarligt, det är ett ungt team, super trevligt, omtänksamt med kunderna, de lägger mig omedelbart lugnt, så jag är glad över att gå med i teamet med Five Toulouse-Colomiers.

  • Från när kan vi hitta dig på Five de Colomiers paddelplaner?

Du kan hitta mig på domstolarna i slutet av månaden för Padel-sessioner där jag ska göra mitt bästa för att överföra vad jag har lärt mig och försöka få människor att njuta av Padel och att gå vidare.

Jag inbjuder det största antalet att komma och njuta av solen och solskenens ankomst på domstolarna. Sol, värme, land på toppen, vänlighet, Five Toulouse-Colomiers är platsen att inte missa i sommar!

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padellen på Pyramid Club i 2009 i Paris-regionen. Sedan dess är padel en del av hans liv. Du ser honom ofta på turné i Frankrike genom att täcka de stora franska paddelevenemangen.