Le ansvarig padel / tränare för Padel Tryck på Arcachon, Matthew Armagnac återgår till pokerdraget som försökts under av de franska interklubbmästerskapen, men också på hans personliga resa som kunde ha slutat för länge sedan...

Rädslan för att aldrig idrotta igen

Matthieu Armagnac: "Jag har varit passionerad för sport sedan jag var liten, jag har alltid jagat en boll, en ballong eller ett personbästa. Jag var väldigt aktiv i nationella tennistävlingar och nådde en ranking på 3/6 ganska ung. Sedan fokuserade jag min karriär på studier, vilket ledde till en Master 2 i Sports Management. Vid 25 år, en allvarlig höftskada höll mig borta från planen, vilket gjorde att jag fruktade att jag en dag aldrig skulle kunna springa igen. Lyckligtvis kunde jag efter operationen återvända till sporten och tillbringade 10 år med att lära ut tennis.”

Äventyret av padel och Padel oss

Matthieu Armagnac: "Mitt möte med padel 2017 var omedelbart och fängslande, lockade mig med sin lekfulla sida och taktiska finess. Under 2019, Pierre och Arnaud Loubic bjöd in mig att gå ihop med dem för att starta en klubb padel på Arcachonbassängen. Jag såg det som ett perfekt tillfälle att lämna min komfortzon och ägna mig helt åt min passion.”

3:a och sedan 2:a i Nationale 1 för Padel oss

Matthieu Armagnac: "I den första upplagan av de franska klubbmästerskapen bildade vi ett enat lag med spelare som Mitjana, Mannarino, Cancel, Perez, Guichard och Gravejat. Efter ett imponerande åk slutade vi trea. Kort efter fick jag ta itu med fyra nyckelspelares avgång, vilket fick mig att bygga om laget med spelare som t.ex. Luis Hernandez (69:a i WPT-rankingen), Jérôme Inzerillo, Léo Perez, Romain Coirault (bäst rankad på +45 år i Frankrike), Alexandre Boilevin och Anthony Gravejat, förutom mig själv förstås. Vårt team, som seedade 5, visste hur man slog oddsen och nå finalen tack vare otroligt stöd från våra supportrar och ett oklanderligt sinnestillstånd.”

Matthew Armagnac

Pokerdraget i finalen

Matthieu Armagnac: "Under finalen försökte jag en strategisk förändring av vår lagsammansättning. Även om det inte fungerade i första matchen trots tre setpunkter så ångrar jag inte detta beslut, det var ett försök att vända utvecklingen. Det är synd att den avgörande matchen med Hernandez/Inzerillo mot Zapata/Bergeron inte ägde rum, det skulle ha varit apoteosen för denna tävlingshelg!”

PADEL TOUCH INTERCLUBS

En 3:e upplaga med ett reviderat team

Matthieu Armagnac: "Vi förbereder redan för den tredje upplagan av Nationale 1 i februari 2024. Sammansättningen av vårt team utvecklas med returer, avgångar och, jag hoppas, några nya funktioner. Jag är just nu mitt uppe i förhandlingarna. Jag vet att motståndarklubbarna håller på att organisera sig. Trots ökande konkurrens är vårt mål oförändrat: Padel Touch kommer att kämpa hårt vid varje punkt."

Ett framgångsrikt år 2023 och ambition

Matthew Armagnac : "Det här året har varit en personlig framgång, som markerar min 40-årsdag med en 21:a plats i Frankrike, en regional mästartitel i New Aquitaine och starka prestationer i nationella turneringar: i semifinalen av de 7 p1000 spelade, bra resultat på alla de Årets p2000 och p1500 och kapten/spelare för det franska vice-mästarlaget för interklubbar.

När det gäller det franska laget överväger jag det med ett öga på kategorin Seniorer+. Med en konstant ranking i den franska topp 25 och potentiellt 19:e i början av januari positionerar jag mig som den högst rankade på över 40 år. Med Morgan Mannarino, hoppas vi kunna fortsätta att utmana den nya generationen. Vår erfarenhet som lag är värdefull, och efter att ha vunnit bronsmedaljen vid EM med det franska Seniors+-laget, Jag strävar efter att delta i Seniors+ World Championships 2024 som spelare och tränare. "

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padel vid Club des Pyramides 2009 i Parisregionen. Eftersom padel är en del av hans liv. Du ser ofta honom turnera i Frankrike för att täcka de stora evenemangen i padel Franska.