Maxi Sánchez, som nyligen tillkännagav sitt nya samarbete med Gonzalo Rubio för 2024, återkommer till olika aktuella ämnen för oss.

Skadad i foten i ett och ett halvt år...

Padel Magazine : Låt oss prata om din skada först. Hur mår du ? Är du helt 100% återställd?

Maxi Sanchez: Allt är bra. Jag är tio veckor på väg och för några dagar sedan började jag träna på banan. Jag har mycket smärta bara i början: det var huvudsyftet med operationen, att eliminera smärtan som jag hade haft i foten i ungefär en och en halv säsong och som störde mig mycket.

De första förnimmelserna är utmärkta. Jag har fortfarande lite ont, vilket är normalt efter en operation, men mycket mindre än i början. Jag har fortfarande lite tid på mig att återhämta mig, men jag mår väldigt bra. Jag går nästan i rekordfart så jag är väldigt nöjd.

Padel Magazine : Kan vi förvänta oss att se dig på 100 % till säsongsstarten?

Maxi Sanchez: Absolut. Tanken är att från och med andra veckan i januari jobba 100 % med laget och göra cirka fyra eller fem veckors intensiv försäsong för att vara 100 % till säsongsstarten. Premier Padel, under den första turneringen som börjar den 26 februari i Riyadh.

Maxi Sanchez framgångsrik hälsenanoperation 2023

2024-kalendern

Padel Magazine : Låt oss prata om den här kalendern!

Maxi Sanchez: Vi arbetade med PPA och Premier Padel inkluderade oss i beslut, särskilt sportsliga. Vi arbetade med kalendern, datumen för turneringarna, med särskild tonvikt på resten av spelarna. Som du sa var de två senaste säsongerna svåra på grund av de två kretsarna, och spelarna var redo att anstränga sig. Vi har dock funnit att en säsong med 30-35 turneringar för professionella spelare, med tanke på den nuvarande konkurrensnivån, är mycket svår för spelarna.

Vi har sett många spelarskador de senaste månaderna, och det som var särskilt oroande var skadorna på yngre spelare. jag tror det Premier Padel har tagit fram ett utmärkt schema med hjälp av PPA, och vi kommer att ha 24 turneringar välorganiserade och väl fördelade så att spelaren kan göra sitt jobb på bästa möjliga sätt, med de pauser som vi har planerat att kunna utföra kl. 100 % .

Calendario-First-Padel-2024

På banan tills han är 40?

Padel Magazine : Du är 37 år gammal, Bela sa att han skulle spela ett år till, Paquito, som är yngre, nämnde också ämnet pension. Hur många år tror du att du har kvar eller hur många år skulle du vilja fortsätta spela?

Maxi Sánchez : Bela, hans karriär är avundsvärd, eftersom han är 44 år gammal tror jag att han kommer att lägga av vid 45 nästa säsong, som han meddelade. För min del hoppas jag kunna bli 40 år.

Min motivation och min entusiasm som idrottare är att spela till 40 års ålder, jag skulle älska att, speciellt i detta skede av padel professionella, där vackra saker växer fram. Jag kan inte klaga på vad jag upplevt inom sporten, jag njuter av varje plats och varje turnering. Jag upplevde början av denna sport, som en argentinsk spelare som deltog i den argentinska kretsen, sedan kom jag till Spanien när saker och ting började falla på plats, även om jag inte kom i början till skillnad från Bela, Juan Martín Díaz, Mati Díaz, Gastón Malacalza, Nerone, Reca, som anlände före padel professional är väletablerad i Spanien...

Jag kom halvvägs igenom den här utvecklingen och jag upplevde också saker på gräsrötterna och såg hur den utvecklades. Jag levde de tio åren av World Padel Tour och nu hoppas jag kunna uppleva minst tre eller fyra år av denna nya krets som vi kommer att ha, och jag tror att det kommer att bli toppen av denna sport.

Vänsterhänta är mycket populära

Padel Magazine : Nästa år kommer du att spela med Gonzalo Rubio. Efter Lucho Capra valde du en annan vänsterhänt spelare. Är det en slump eller letade du specifikt efter en vänsterhänt?

Maxi Sanchez: Idag är vänsterhänta väldigt populära. Det är nästan bevisat att de bästa paren bildas av en vänsterhänt och en högerhänt. I Gonzalo såg jag en ung man som var väldigt motiverad och ivrig att förbättra sig. Han bad mig flera gånger att samarbeta med honom.

Jag hade det i bakhuvudet, jag observerade det. Han har gjort betydande framsteg i alla aspekter av sitt spel den här säsongen. Och när vi bestämde oss för att ta olika vägar med Lucho såg jag i honom en möjlighet att fortsätta med en spelstruktur som skulle hjälpa mig, för jag behöver verkligen hjälp i mitten av planen.

Som en kraftfull vänsterspelare, med bra fysik, en bra smash och som täcker mycket mark tror jag att han kan hjälpa mig mycket. Och självklart tror jag att jag kan hjälpa Gonzalo också. Det var inte svårt att göra det här valet eftersom jag tänkte på vänsterhänt och tillsammans tror jag att vi kan göra en utmärkt säsong.

GONZALO RUBIO MAXI SANCHEZ FÖRENINGEN

Padel Magazine : Det första målet blir att återvända till Master Final?

Maxi Sanchez: Exakt. Masterfinalen är nästan säsongens viktigaste turnering för en spelare, eftersom den belönar allt du har gjort under säsongen och det är en gåva i slutet av året att få delta i den.

Alla spelare vill vara med under denna stora tävling, årets bästa. Jag kunde delta nästan varje år (jag var vikarie under perioden Padel Pro Tour) och jag skulle verkligen vilja vara bland de 16 bästa igen som har tillgång till Master Final. Det är en stor belöning för säsongen och för den prestation du levererade. Det betyder att du har haft en bra säsong och att du har rätt att spela denna stora turnering som alla vill spela.

Padel Magazine : Vi pratade om slutet på ditt äventyr med Lucho Capra. Ni stängde er tredje etapp tillsammans. Skulle du kunna tänka dig att träffas igen någon gång, eller räcker det med tre?

Maxi Sanchez: Man vet aldrig eftersom vi alltid måste välja det bästa alternativet för att förbli konkurrenskraftiga. Ibland har vi inget annat alternativ, eller så vet vi att med den här spelaren kan vi ge det bästa av oss själva.

Med Lucho, de tre gångerna vi spelade tillsammans, gick vi igenom svåra tider, bra tider, men vi har alltid, tycker jag, gjort vårt bästa på planen. Det är viktigt att ha en spelare vid din sida som får ut det bästa av din prestation. Och med Lucho gjorde vi det.

Jag vet inte om vi kommer att spela en säsong till, men jag kan säga att Lucho är en fantastisk vän, jag respekterar honom mycket. Jag har känt hela hans familj länge och jag gillar dem väldigt mycket. Så vi är vänner och allt kan hända, man vet aldrig.

"Lucho kunde inte missa möjligheten att spela med Bela"

Padel Magazine : Varför ville du inte fortsätta 2024?

Maxi Sanchez: Vi hade en bra säsong fram till min skada. Vi kände att vi spelade bra, vi gjorde några stora förändringar, Lucho förbättrades verkligen som spelare, men vi bestämde oss inte för att spela ett år till tillsammans eftersom han fick samtalet från Bela.

Bela erbjöd sig att spela sin sista säsong med honom. Han är en spelare som har vunnit allt, som nästan är den största vinnaren i historien padel. Och jag tror att det var en väldigt bra möjlighet för Lucho. Vi pratade om det, han ringde mig och vi pratade om det. Jag är glad att han kan spela tillsammans med Fernando. Jag tror att han kommer att göra en bra säsong och att han kommer att lära sig mycket tillsammans med en sådan spelare. I slutändan är det inte så att vi inte ville fortsätta spela tillsammans, men han hade den här möjligheten och jag tror att han inte kunde missa den.

Padel Magazine : Om det blir en match mellan Sánchez/Rubio mot Bela/Capra, vem vinner då?

Maxi Sanchez: Varje gång jag går på planen har jag inga vänner, jag gillar alltid att vinna, vi är supertävlingsinriktade, så jag kommer att ge allt för att vinna. Utanför planen, innan matchen, kommer vi att ha det bra med Lucho. Direkt efter matchen vet jag inte (skratt), men det finns alltid en fantastisk vänskap, och det är det som verkligen räknas!

Vad är nytt med Kuikma 2024?

Padel Magazine : Vad är nytt för Maxi x Kuikma 2024?

Maxi Sanchez: Jag är oerhört nöjd med mitt samarbete med Kuikma, och jag känner mig väldigt motiverad av det stora projekt de har som varumärke. Sedan nästan början av deras skapelse, Jag har varit involverad i Pro-linjen av mitt racket och Lucías, och den här upplevelsen gläder mig.

Jag deltog aktivt i hela designprocessen för racket, gav min input och tror att det är avgörande för en spelare att känna sig helt bekväm med sin utrustning. Racketen presterar exceptionellt bra, och jag är helt nöjd med det arbete Kuikma har gjort.

När det gäller textilier är tillfredsställelsen också reserverad: det ger mig stor tillfredsställelse att se min logotyp på Kuikma-kläder. När det gäller skorna anser jag dem vara de bästa på marknaden. Mitt engagemang i designen av denna produkt gjorde att jag kunde se att teamet av proffs bakom Kuikma är mycket kompetenta.

Dessa skor kombinerar alla viktiga egenskaper för en fotbollsspelare. padel. De erbjuder exceptionell höjd och dämpning, vilket tillåter stor rörelsefrihet och hopp, samtidigt som de säkerställer optimal säkerhet för foten.

Jag är exalterad över den bana Kuikma är på och jag är övertygad om att varumärket kommer att fortsätta växa. Deras förhållningssätt och arbetsmoral, i kombination med deras teams expertis, positionerar dem som en viktig aktör i världen av padel.

Angående de nya funktionerna kan jag inte avslöja mycket, men jag kan försäkra er att det kommer att finnas en överraskning för Premier Padel från Madrid. Fans kan förvänta sig något speciellt från Kuikma vid detta evenemang!

För att hitta intervjun i sin helhet (på spanska) finns den nedan:

Xan är ett fan av padel. Men också rugby! Och hans inlägg är lika slående. Fysisk tränare av flera padel, han avslöjar atypiska inlägg eller behandlar aktuella ämnen. Det ger dig också några tips för att utveckla din kroppsbyggnad för padel. Det är uppenbart att han påtvingar sin stötande stil som på fältet padel !