Au PadelSkjut Saint-Etienne för Cupra Padel Point Tour, Melissa Martin gav oss lite av hans tid att prata om hans Franska mästerskapen 2023, om hans senaste umgänge med Louise Bahurel, om hans sidabyte och hans nya liv, mellan Paris och söder...

"Målet var semifinal med Louise"

Seed 6 vid de franska mästerskapen med Louise Bahurel, Mélissa hade satt upp målet för sig själv "att gå så långt som möjligt och vinna mot alla." Hon är nöjd med resultatet: "Oavgjort räddade oss från att möta Léa och Alix i kvartsfinalerna, det minsta vi ville nå var semifinalerna, så det är en ganska bra prestation på pappret."

"Ny partner, ny utmaning"

Associerad sedan slutet av mars/början av april med Louise Bahurel, ung hoppfull spelare från padel Franska, Mélissa förklarar för oss detta val hon gjorde efter att ha slutat med Amélie Détrivière: "I början av året hade jag mycket fysiska problem och jag visste inte riktigt om jag ville fortsätta till vänster, för jag kände mig lite begränsad. Jag spelade mot Louise i början av året och jag gillade verkligen hennes sinnestillstånd, hennes potential, hennes friskhet och hennes mognad för hennes ålder. Hon imponerade verkligen på mig på planen och hennes kämpaglöd fick mig att vilja, med den extra bonusen att kunna flytta till höger.”

Med denna nya förening spelar Mélissa nu till höger, en radikal förändring: "Jag har alltid spelat till vänster sedan min debut, jag behövde en förändring. Det jag gillade var utmaningen att spela rätt, lära mig nya saker. Det är lite som att börja om från början, att byta sida är svårt, det kan snabbt bli frustrerande, ibland känner man att man inte längre vet hur man spelar. Resultaten är inte desamma, förra säsongen hade jag väldigt bra resultat med Amélie. Med Louise måste vi bygga och uppnå goda resultat för att vara bland de fyra bästa fröna.”

Efter hans många fysiska fel i början av året förklarar Mélissa för oss att det här dåliga plåstret nu ligger bakom henne, hon vill nu stödja sin partner: "Jag vill visa Louise att jag litar på henne, jag vet att hon kan vara aggressiv och ta plats."

Och det minsta vi kan säga är att Mélissa uppskattar denna nya roll: ”Att spela till höger betyder att vara generös, du jobbar för den andre. Jag vill hjälpa henne, pusha henne för hon har bra potential. Så här hände med "Frankrike", jag jobbade mycket till höger och därför kände jag mig mycket bättre i försvaret, jag var mer bekväm och det gjorde att jag kunde hjälpa Louise. Det fungerar bra mellan oss.”

Melissa Martin och Louise Bahurel

“Ett omväxlande liv mellan Paris och söder”

Melissa verkar ha hittat en ny balans mellan huvudstaden och södra Frankrike: ”Jag är van vid att röra på mig mycket, speciellt med Cupra Padel Point Tour på helger. Det är en liten förändring i alla fall, men jag tillbringar mycket tid i Paris, jag följer alltid tvillingarna i Ile-de-France, det är viktigt för mig. I somras tränade jag med Alain Henri i St Cyprien. När jag är i Paris tränar jag med Fred Pommier. "

Häll Louise, träning sker kl Sinne Padel Lyon, med François Authier: "François följer oss också som tränare i turneringar, han börjar verkligen känna oss båda väl, det gjorde att vi kunde slå oss ner snabbt, även om den verkliga utmaningen för min del var att gå vidare till höger."

"Konsekvens och erfarenhet: Léa och Alix stora tillgångar"

Som alla andra i Frankrike är Mélissa inte riktigt överraskad över segern för Léa Godalier och Alix Collombon i Franska mästerskapen 2023 : "Som i alla sporter är det viktiga konsekvensen, det finns inga hemligheter. Det här är tjejer som tränar varje dag, som gör många turneringar, så de har en rytm och en konsekvent prestation som andra inte nödvändigtvis har i Frankrike. Fysiskt är de starkare, när du tränar mycket har du mer rytm och mentalt syns det på planen. Vid viktiga ögonblick klarar du dig också mycket bättre, oavsett form. Det är därför en Djokovic kan vinna världstitlar. Grand Chelem utan att nödvändigtvis spela de första omgångarna bra. Samma sak för Léa och Alix som ibland spelar mindre bra, men som klarar sig, eftersom de har den här konsekvensen. Alla andra, vi ligger efter, vi vill slå dem. Kanske en dag kan det bli en prestation i en match, men du måste redan ha samma takt som dem för att tävla.”

collombon godallier frankrike 2023

"Vi vill slå dem trots respekten"

Slutligen talar Mélissa om en fråga som kommer upp mycket i turneringar när hon spelar mot den franska n°1:an : "är det förlorat i förväg?" "Nej, annars åker vi inte. I en match kan det vara så många twists and turns, hooked plays, vi kan få dem att tvivla, då och då krävs det inte så mycket. Vi kommer inte på planen och säger tjejer, vi överlåter matchen till er. De är monstruösa, vi beundrar dem mycket, det är fantastiskt att ha dessa två tjejer som representerar Frankrike, men det hindrar oss inte från att vilja slå dem trots respekten.”

Léa Deutsch

Passionerad om Padel sedan 2018 med många erfarenheter inom kommunikation och innehållsskapande vill jag dela min passion med dig genom mina skrifter.