Det är en imponerande match att världens nummer 2, Ale Galan och Juan Lebrón, levererade, påtvinga sig själva 6/3 5/7 6/2 contre Federico Chingotto (8) och Francisco Navarro (5). Efter att ha förlorat andra set när de var på gränsen till seger kunde de höja sin spelnivå i det sista setet för att uppnå seger.

Åttonde finalen den här säsongen

Det första setet vanns snabbt på 28 minuter. Men efter att ha tjänat till matchen vid 5/4 i det andra setet, drabbades de av ett bakslag, blev sönderfallna och förlorade sedan fyra matcher i rad. Paquito Navarro höjde sin spelnivå och överraskade sina motståndare genom att vinna det andra setet med 7/5.

Sedan, plötsligt, hittade Galan och Lebrón sin bästa nivå och visade all sin mentala styrka. Vi såg Galan/Lebróns återkomst från första set, eller till och med en ännu starkare version.

GALAN-LEBRON-MILANO-2

För varje match förbättras deras spel

– Vi spelar på en hög nivå. Paquito och Chingotto är verkligen utmärkta spelare och är bland de bästa i historien padel. Jag är väldigt nöjd, vi spelade nästan en perfekt match. När det var dags att avsluta matchen i andra set tappade vi koncentrationen lite. Ofta spelas det tredje setet på sinnet, och så var fallet. Jag vill dedikera den här segern till de människor som stöttar mig. Det här året har varit väldigt svårt. Tack Juan för din spelnivå, till min flickvän och min familj för deras stöd, säger Ale Galan.

Men idag är det kval till finalen. ”Jag är väldigt glad att vi kvalificerade oss till finalen, under ett så svårt år. Det betyder mycket för oss. Vi gör ett utmärkt arbete med vårt team. Jag vill tacka Ale, vårt team, våra familjer och alla åskådare. Det är ett nöje att spela i Milano. Jag tycker att det är en av årets bästa turneringar. Tack så mycket och vi ses imorgon. Den italienska allmänheten är den bästa i världen”, tillade Juan Lebrón.

Vi ses till finalen i Milano Premier Padel imorgon på Canal Plus Sport 360!”

Léa Deutsch

Passionerad om Padel sedan 2018 med många erfarenheter inom kommunikation och innehållsskapande vill jag dela min passion med dig genom mina skrifter.