Morgan Mannarino delar sin resa, sina styrkor och svagheter, förklarar sin ambition att nå den franska topp 20 och sina planer för säsongen 2024 med sin partner Matthieu Armagnac.

En turnering per år under lång tid

”Jag upptäckte padel på semester med min lillebror och två vänner i Lacanau (33). Vi började spela där utan att riktigt känna till reglerna och sedan började vi försöka hitta turneringar med Jérémy Ritz. Och det var så vi gjorde en turnering om året under några år, antingen åkte vi till våra föräldrars hus eller på semester till Saint-Jean-de-Luz (64). 

Det var så vi kopplade ihop. Vi spelade inte hela säsongen, men å andra sidan tittade vi på den gamla förbundssidan och vi försökte passa in en turnering per år för att ha kul och upptäcka mer om denna sport. 

"Fler och fler spelare slår hårt"

”I början, när jag började padel Jag hade fördelen att slå hårt på smashen, men nu har det blivit lite vanligare eftersom många spelare slår hårt. Jag skulle säga att min andra starka sida är att jag kan volleyboll ganska snabbt. Mina svaga punkter kommer att vara fysiskhet, försvar, tålamod och konsekvens.”

Morgan Mannarino

Det franska seniorlaget + i krysset

"Till skillnad från andra tror jag inte att jag kommer att spela internationellt. Jag tror att det kommer att bli lite svårt när jag ser att även våra bästa fransmän vinner väldigt få matcher på den internationella kretsen.

Men som 39-åring är jag fortfarande konkurrenskraftig, jag har fortfarande den här viljan att försöka irritera spelarna lite så länge jag tycker om konkurrensen. Och varför inte sikta på ett franskt seniorlag över 40 nästa år!"

Jag har varit rankad mellan 25:e och 30:e plats ett tag och jag skulle vilja komma närmare topp 20 den här säsongen. Men jag vet att det kommer att bli svårt eftersom det är turneringar varje vecka, och med mitt jobb och mitt familjeliv kan jag inte vara borta fyra helger i månaden...

Spela de största franska turneringarna

Jag ska försöka spela de största turneringarna i Frankrike eftersom det är de där vi får flest poäng. Jag ska försöka satsa på P1500 och P2000, jag tänker särskilt på Jarville även om det inte är så lätt att komma åt från Saint-Jean-de-Luz. Efteråt finns även den i Caen som ligger på västkusten, men den är fortfarande långt ifrån där jag är.

I sommar ska jag inte spela eftersom jag jobbar. Även P1500, jag kommer inte spela dem alla eftersom de är långt borta och det är ett för stort slöseri med pengar för att jag ska åka dit... För mig vinner vi fortfarande inte tillräckligt med pengar i turneringar av padel.

Den här säsongen är jag som bekant förknippad med Matthew Armagnac. Vi började delta i turneringar tillsammans i oktober, och vi ska göra åtminstone ett kort år tillsammans, vi får se vad som händer och sedan gör vi en inventering i slutet!

Dorian Massy

Ny följare till padel, Jag är fascinerad av denna dynamiska sport som kombinerar strategi och smidighet. Jag hittar i padel en ny passion att utforska och dela med dig på Padel Magazine.