Ignatius Piotto är ett av löftena om padel argentinska. Bara 20 år gammal har infödingen från Concaran San Luis precis bosatt sig nära Alicante i Sanyos och Juan Carlos Ferreros akademi.

Padel Magazine möter argentinaren från Tenerife OpenBENÄGEN Padel Tour. Nacho är en mer intelligent än aggressiv vänsterspelare, som har ett stort utbud av offensiva skott.

Han spelar för närvarande tillsammans med legendaren Cristian Gutierrez på APT, men är också med på WPT och Premier Padel.

Cristian Gutierrez, extra press

Lorenzo Lecci Lopez: Du spelar för närvarande på APT med Cristian Gutierrez. Från utsidan ser det väldigt krävande ut. Känner du denna press att spela tillsammans med honom?

Nacho Piotto:"Bara att titta till höger om mig och se Cristian Gutierrez sätter pressen på. Nu har vi spelat tillsammans ett tag, men den första turneringen kunde jag inte spela... Så jag jobbade med en psykolog och nu spelar jag mer avslappnat. Det är sant att jag har den här pressen hela tiden, för folk ser oss spela för att se honom. Det är en extra press.”

Nachos speldekryptering

Lorenzo Lecci Lopez: Berätta om dina styrkor och svagheter. Vilka är dina mest effektiva skott? Vilka aspekter av spelet behöver du fortfarande arbeta med?

Nacho Piotto:"Jag tror att mitt bästa slag är forehand volley, och det jag slår mest naturligt är backhand volley."

"Den bandeja Jag måste jobba på det igen. Bollen kommer inte ut på alla ytor och jag är inte heller en spelare som slår smashen så bra. Jag slår med spin, men om ytan inte är snabb kan den spela mig ett spratt. Par 3 nu för tiden är inte riktigt effektiv längre eftersom alla kan ta sig ut och ta tillbaka den.”

Lorenzo Lecci Lopez: Du är en vänsterspelare som försvarar väldigt bra. Funderar du på att gå rätt en dag?

Nacho Piotto:"Jag spelade den till höger under hela min mindre scen! Och jag spelar ibland till höger, men jag är mycket mer bekväm till vänster nu.

Tennis från 2 år!

Lorenzo Lecci Lopez: Hur började du padel ? Vilka var referensspelare för dig?

Nacho Piotto:"Jag började spela tennis när jag var 2! Jag spelade fotboll och tennis, och vid 9 års ålder började jag padel. Jag spelade alla tre sporterna ett tag. Jag bestämde mig för att ägna mig åt padel. "

"Först tittade jag mest på Lamperti. Sen när jag började verkligen förstå padel, Jag följde Bela, Juan Martin Diaz, Cristian Gutierrez mycket.”

Lorenzo Lecci Lopez: Vi befinner oss i en aldrig tidigare skådad situation i världen av padel med tre kretsar. Du spelar lite av varje. Hur ser du på situationen?

Nacho Piotto:"Jag skrev inte på något kontrakt. Det är sant att jag spelar WPT mer än något annat men jag ville inte skriva på ett kontrakt för att ha friheten att spela Premier Padel, eller APT.”

Helt ny från Sanyo

Lorenzo Lecci Lopez: Du har bott i Spanien ett tag, men du har precis flyttat.

Nacho Piotto:"Ja, jag har varit i Spanien i ett och ett halvt år, men jag flyttade förra veckan till Alicante i Juan Carlos Ferreros och Sanyo Gutierrez akademi."

Lorenzo Lecci Lopez: Är det lättare idag än tidigare för unga argentinare som vill flytta till Spanien att leva på padel ?

Nacho Piotto:”Det är enklare än för några år sedan, men det är inte lätt. Premier Padel, om du inte har poäng kan du inte spela. WPT är densamma. APT startar den också. Om du inte vinner några matcher får du inga prispengar. I slutändan är det varumärkena som måste satsa på dig.”

Från hans namn kan vi gissa hans spanska och italienska ursprung. Lorenzo är en flerspråkig passionerad sport: journalistik efter yrke och evenemang genom tillbedjan är hans två ben. Han är den internationella gentleman Padel Magazine. Du kommer ofta att se det på de olika internationella tävlingarna, men också på de stora franska evenemangen. @ögapadel på Instagram för att se hans bästa bilder på padel !