Intervju med Nathalie Bladou, grundare av företaget Prestigesport, som erbjuder rugby, golf och nu padel, Med en vistelse som kommer att äga rum nästa månad i Santander med anledning av turneringen World Padel Tour.

Prestigesport, sedan 2002

Jag skapade mitt företag Sport Prestige 2002 och fokuserade mer på tennis, min barndomssport. Under rugby-VM i Frankrike 2007 kastade jag mig över att vara värd för stora matcher, VI Nations-turneringen och de 14 bästa slutfaserna. Jag hade lämnat Paris för att återvända för att bo i Baskien, en mycket rugbyregion, vilket tillät mig att samarbeta med många före detta landskamper för de franska lagmatcherna för vilka min byrå godkändes av det franska rugbyförbundet.

Beundrare av padel sedan 5 år

Jag upptäckte padel för fem år sedan, här i Baskien, genom mina tennisvänner. Pascale Etchemendy, som jag var med på Sport-études tennis i Biarritz, öppnade två tennisbanor padel på Guéthary, klubben hon driver, var hon pionjären här på den baskiska kusten. Jag introducerades för det av Sandrine Testud, före detta världstopp 10 tennisspelare, och även ett fan av aktiviteten.

Sandrine Testud och Nathalie Bladou

Jag återupptäckte vissa sensationer av tennis, en sport som jag slutat tävla tio år tidigare: som bollberöring, volley, cross-forehand (eftersom jag spelar till höger), och framför allt uppskattade jag att spela med en partner, utbyta på banan, prata med varandra, röra på sig tillsammans, denna spelsolidaritet, som jag inte hade i tennis, den individuella sporten par excellence.

Transponerar rugbymodellen till padel

Jag blev beroende av padel i en tid då denna sport var i sin linda i Baskien
franska, medan det redan var mycket utbrett på andra sidan gränsen, en kvart från Biarritz.
Här finns det fortfarande få klubbar och därför banor (eller banor) för att möta en mycket hög efterfrågan.
stiga. Jag har spelat många gånger på "andra sidan", i Irùn, San Sebastian och Santander, i
Spanien, Mecka av padel, .Jag hade idén att erbjuda vistelser padel, något på modellen av
mina rugbyprestationer, i tre fantastiska städer: Santander, under WPT, i slutet av oktober,
San Sebastian och Biarritz, destinationer med högt mervärde, där praktikanter padel kommer
njut också av vistelsen på turistnivå..

La padel, inte en modeeffekt!

Le padel har en ljus framtid framför sig, detta är inget modestatement. Vi ser detta mycket tydligt i Baskien, förutom tidigare idrottare (tennis, rugby, baskisk pelota, etc.), lockar denna sport ett "nyt klientel", utövare som aldrig har spelat racketsporter och som är intresserade av spelet väldigt snabbt. padel, där du snabbt kan tillägna dig grunderna, samlar både tävlande, missbrukare och jag skulle till och med säga missbrukare, och de som vill utöva det på fritiden, för skojs skull, utan krångel. Spelen kommer efter varandra i en rasande fart och turneringarna blir fler och fler i regionen.

Ett framtida erbjudande kommer

Jag skulle såklart vilja utveckla padel i min verksamhet och framför allt vill jag skapa ett erbjudande om padel feminin. Det är en sport som främst utövas av män, men i Biarritz, där jag ofta spelar (på BO-klubben) ser jag fler och fler kvinnor i backen. Det är en bra inkörsport för tjejer, som spelar mindre tennis, förmodligen har mindre tävlingsanda än män, de vill först och främst ha kul. I mitt framtida erbjudande, utan att avslöja innehållet, kommer det också att handla om välmående, att ha goda stunder och att njuta av havets fördelar, eftersom vi ligger bara ett stenkast från Atlanten. Jag kommer också att betona affärsseminarier och teambuilding, eftersom padel, som spelas av fyra personer, är utmärkt för lagets sammanhållning!

Xan är ett fan av padel. Men också rugby! Och hans inlägg är lika slående. Fysisk tränare av flera padel, han avslöjar atypiska inlägg eller behandlar aktuella ämnen. Det ger dig också några tips för att utveckla din kroppsbyggnad för padel. Det är uppenbart att han påtvingar sin stötande stil som på fältet padel !