Denna tisdag, Nathan Courrin deltog i FIP Rise Bourg-en-Bresse med Vivien Faure. De två unga spelarna förlorade i den första omgången mot det spanska paret Garcia/Nuñez Lopez, seedade 5 i kvalet. I slutet av matchen, den unga fransmännens hoppfulla såg tillbaka på sin resa den här säsongen och hans framtida ambitioner.

Hans byte av partner

Det är bra att byta partner, men det har också negativa sidor. Med Tom [Mitjana] hade vi inte längre samma mål i slutet. Sen på matchen kom vi inte riktigt överens längre. Jag är någon som verkligen gillar att gå framåt, att vara ganska aggressiv. Och han gillar att stanna kvar, att försvara.

Jag tror att han tillförde mig många saker, spelade säkert längst bak, försvaradet, han kontrollerade spelet och till slut ville jag gå mer framåt och projicera mig själv längre. Jag tror att det var därför vi slutade spela tillsammans.

Efteråt förblir han någon som jag kommer väldigt bra överens med. Men att byta partner gjorde att jag kunde se något annat också.

Hans recension av året

För mig var det mitt första riktiga år på den franska banan. Det var första gången jag lämnade mina föräldrars hus. Nu gör jag turneringar, jag reser, medan jag tidigare inte reste längre än till Marseille !

Till en början krävs det lite tillvänjning. Ett nytt liv i Lyon, i början var det lite komplicerat, med en ny tränare, nya människor, jag kände inte många människor. Jag är lite av ett nytt barn, ung, så att hitta partners var inte så lätt i början.

Efteråt kom jag till Lyon som 70e Franska, här är jag 21e. Jag har gjort bra framsteg. Och med akademin i närheten hade jag bra träning. Så det finns mycket som är riktigt bra i slutet av året. Så det är en väldigt bra säsong, jag är nöjd med min spelnivå och nu återstår bara att träna för att nå en ännu bättre nivå.

NATHAN COURRIN FIP RISE BOURG EN BRESSE

Hans erfarenhet på FIP Rise Bourg-en-Bresse

Till vår match tror jag att vi kan göra bättre. Självklart är det väldigt frustrerande. Första setet blir vi trasiga lite dumt. Vi leder med 40-0, vi gör tre dumma misstag och de har lite framgång. Bakom har vi en guldpunkt att bryta upp, det gör vi inte.

Lite frustrerande för här, i Frankrike, är vi inte nödvändigtvis vana vid puntos de oro. Så uppenbarligen, när du har en match som denna där du förlorar sex, är det svårt och det är frustrerande. Även i den andra leder vi med 3-1, paus, vi spelar en genomsnittlig match, vi är trasiga. Sedan 4-4, brytpunkt, vi gör det inte igen på point de oro. Match poäng, vi förlorar igen på poäng av guld.

Efteråt, i matchen, är vi inte så långt borta. Det här är spelare som tränar hela dagen och vi håller i dem. Skada. Det var ändå en bra match eftersom vi inte spelade så dåligt. Vivien hade en bra match så det är bra.

Hans framtida mål

Nästa år vet jag ännu inte vem jag ska spela med. Jag har ledtrådar, människor jag pratar med.

Ambitionen är också att göra FIPs som jag gjorde där. Gör några FIP internationellt, gör 10-15, men jag kommer fortfarande att stanna på den franska kretsen eftersom jag tycker att det är fortfarande väldigt viktigt. Gör båda medan du fortfarande gynnar Frankrike och FIP när det inte är för långt borta för ekonomiskt är det också dyrt.

Jag har det franska laget i bakhuvudet. Jag gjorde det i juniorer och nu skulle jag vilja göra det i seniorer, det skulle vara otroligt. Men jag är inte redo. Jag tror att vi kommer att behöva vänta ytterligare 2-3 år för att nå Team France-nivå.

Efteråt är det mycket folk framåt, det är många som tränar som galningar för att försöka nå detta mål. Men det är ett långsiktigt mål, för jag vill inte ta platsen för någon som har en högre nivå än mig.

Du kan följa resten av FIP Rise Bourg-en-Bresse, live på Padel MagTV :

Gwenaelle Souyri

Det var hans bror som en dag sa åt honom att följa med på en bana. padel, sedan dess har Gwenaëlle aldrig lämnat domstolen. Förutom när det gäller att gå och se sändningen av Padel Magazine, Du World Padel Tour… eller Premier Padel…eller de franska mästerskapen. Kort sagt, hon är ett fan av denna sport.