I flera månader Nicolas Rouanet skapar rubriker med sina mycket goda resultat i olika turneringar i Frankrike. 17e Fransk spelare, han förvånar med sin nivå. Sista anmärkningsvärda resultat : hans seger i P1500 kl Padel Campus Arena, med Norman Sanchez. Denna vecka, den 27-årige unga spelaren presenterade sig vid FIP Rise-kvalifikationerna i Bourg-en-Bresse, fortfarande med Norman. Möjligheten för honom att se tillbaka på sin karriär som började... för bara ett och ett halvt år sedan !

En väldigt nystart

Jag startade padel i mars 2022 i min tennisklubb. Jag var på väg tillbaka från USA där jag stannade i sju år för min universitetstenniskarriär. Sedan tränade jag i två och ett halvt år.

Jag startade turneringar direkt, började med en P100 och några P250 med vänner från min tennisklubb. Jag insåg snabbt att jag hade en grundläggande nivå som gjorde att jag kunde se lite högre. Det var lite senare 2022 som jag fick ett litet genombrott i P500.

Nicolas Rouanet

Början av resultat

Jag tror det inom fyra månader Jag hade vunnit 13 P500. Jag kom därför närmare de 100 bästa fransmännen i slutet av 2022.

Det var i januari 2023 som jag startade P1000 och kategorierna ovan. Allt gick ganska snabbt eftersom jag var utanför topp 100 i januari och jag är nu bland topp 20. Säsongen har varit mer än positiv med tre segrar i P1000, en seger i P1500 och två semifinaler i P2000.

Gwenaelle Souyri

Det var hans bror som en dag sa åt honom att följa med på en bana. padel, sedan dess har Gwenaëlle aldrig lämnat domstolen. Förutom när det gäller att gå och se sändningen av Padel Magazine, Du World Padel Tour… eller Premier Padel…eller de franska mästerskapen. Kort sagt, hon är ett fan av denna sport.