Kvalificerade till de franska mästerskapen, Nicolas Lamontagne och Jordan Bouchez som kommer från Nya Kaledonien, berättar mer om deras början i padel, deras kvalifikationer för dessa Franska mästerskap samt deras bedömning av padel Caledonian genom en korsintervju.

“Det finns bara 2 strukturer av padel i Nya Kaledonien”

Padel Magazine : Hur upptäckte du padel ?

Nicolas Lamontagne : "Jag upptäckte padel på Reunion Island 2017. Jag spelade 5-manna fotboll i ett stort idrottskomplex där det fanns 4 fotbollsbanor padel. Jag blev inbjuden till en "upptäcktsfest" och jag blev direkt fast! "

Jordan Bouchez : "Jag kände till padel tack till min tidigare tennislärare som alltid har präglat mig: det var Alain Henry, en man som har en viktig plats i padel Franska. “

Padel Magazine : Vart spelar du?

Nicolas : "Det finns bara två strukturer i Nya Kaledonien: tennisligan har två banor och Mont Coffyn Club två spår också. Jag spelade mycket i dessa två komplex, beroende på tillgången på banor. "

Jordanien : "Jag spelar tennis just nu padel Mont Coffyn-klubben i Nouméa. Jag har spelat mycket tennis sedan jag var väldigt ung på tävling i andra serien. Men jag var också väldigt ofta fokuserad på glidsporter. "

Tekniska svagheter, men en stark konkurrensanda

Padel Magazine : Vilka är dina styrkor och svagheter i den här sporten?

Nicolas : "Jag har många tekniska brister på grund av både bristande träning och självlärd tennisträning. Jag har skaffat mig många dåliga vanor när det gäller kroppsrörelser, speciellt på smashar. Jag försöker kompensera med ett bra försvar. Jag fick möjlighet att ta lektioner i padel med Mickaël Grenier i Reunion Padel Klubb och med Mathieu Feyler i Nya Kaledonien. Jag tar tillfället i akt att hälsa dem båda eftersom de har hjälpt mig mycket att gå vidare, på alla fronter. "

Jordanien : "Mina styrkor i padel är verkligen min motivation och min tävlingsanda. Jag låtsas inte vilja vara bäst under de franska mästerskapen, men jag ska ge allt för både min lagkamrat och även för att representera Kaledonien som ligger en bit efter.

Mina svagheter, låt oss säga att i spelet, jag saknar mycket automatism och jag hoppas att Kaledonien kommer att ha lärare utbildade för att fylla mina luckor. "

Padel Magazine : Vad tycker du om din partner? (Varning, detta är en trickfråga)

Nicolas : "Jordan är en mycket bra spelare, av tennis och av padel. Han är bekväm tekniskt, i farten och på smash-nivå. Han kan variera effekterna och tempot. Vi är därför ganska komplementära. Han har varit ganska hämmad av skador de senaste åren men han kommer tillbaka bra. Det kan hända honom att "spricka" mentalt på ett spår av padel men han har alltid haft kontroll över dessa mästerskap. Jag tyckte om att spela tillsammans med honom. "

Jordanien : ”Jag har en guldpartner, en lugn man, som fyller i mina svagheter, som har rätt ord vid rätt tidpunkt! Och vi är ganska komplementära. Ni ska veta att Nico är den första partnern jag hade i Kaledonien och att erbjuda honom seger i de kaledonska mästerskapen är min största tillfredsställelse. "

”Det var instinktivt, Nico ringde mig och äventyret började! "

Padel Magazine : Berätta om ditt äventyr under dessa kvalifikationer?

Nicolas : ”Det var en mycket trevlig helg, i en sportig och familjär atmosfär. Jag kunde dela det med min partner och min treåriga dotter som såg de flesta av mina matcher och det var väldigt viktigt för mig. Det var speciellt eftersom det var min sista turnering på territoriet innan jag återvände till Reunion Island för nya professionella projekt. Dessutom visar det sig att flera nykaledonska favoriter inte är anmälda till dessa mästerskap, av olika anledningar. Det var därför en oväntad möjlighet för oss att bli ett av favoritlagen i en stor turnering, i ett territorium där padel är i full utveckling. Vi ville inte missa vår chans.

Stämnings- och sammanhangsmässigt var det ibland hundra personer på tennisligakomplexet och på läktaren. Detta skapade ibland lite spänning och vi kände att vissa spelare var lite spända av frågan och sammanhanget, vi först. "

Jordanien : Jag behövde inte vara närvarande för dessa mästerskap, eftersom jag var tvungen att återvända till Frankrike. De var dock avancerade en vecka innan jag åkte! Och det var instinktivt, Nico ringde mig, och äventyret började.
Vi tränade lite innan, utan att ha för mycket tid heller, eftersom vi i Kaledonien bara har fyra banor för tillfället.

Flera av mina vanliga partners var frånvarande från dessa mästerskap, av olika anledningar. Med Jordan hade vi övervägt att spela tillsammans flera gånger, men hans skador och Covid-19 hade avgjort något annat. Som tur var var alla lampor gröna för dessa mästerskap och vi tog tillfället i akt."

Nicolas-Lamontagne-Jordan-Padel-Kaledonien i aktion

Padel Magazine : Du kom undan med det i ibland komplicerade matcher.

Nicolas : " Ja, vårt äventyr i kvalet var händelserikt. Vi föll på den värsta av poolerna och vårt finalbord var svårt ända till slutet. Matcherna gick bra totalt sett förutom i finalen där våra motståndare ledde med 8-7 i tredje sets supertie-break, med två servar att följa. Det blev ingenting. Vi kunde hålla oss lugna och enade och strama till spelet i svåra tider. Jag hade väldigt roligt på banan. "

”Vi hoppas kunna representera Nya Kaledonien med värdighet och sälja vår hud dyrt! "

Padel Magazine : Hoppas du skapa en överraskning i det franska mästerskapet? Vilka är dina ambitioner inom denna sport?

Nicolas : " (Skrattar) Nej. Vi hoppas kunna representera Nya Kaledonien med värdighet och sälja vår hud dyrt. Inga poäng kommer att delas ut. Vi hoppas bara på att ha kul och få erfarenhet.

Vi är väl medvetna om att komma från ett territorium med en nivå på padel bland de lägsta i hela det nationella territoriet. Vi har inga speciella ambitioner, förutom att spela maximalt av våra förmågor och att gå så långt som möjligt. "

Jordanien : "Våra mål för dessa mästerskap är att ha kul, ha kul och framför allt att kämpa även om vi måste ta en korrigering. Jag anser mig lycklig att få delta i mästerskapen med en sådan känsla av avkoppling och lugn. "

Nicolas : ”Jag är 37 år och min önskan är att spela så länge som möjligt och nå en tillfredsställande nivå genom att korsa så många nivåer som möjligt. För detta är det första villkoret att ha kul och njuta av den fantastiska atmosfären som kretsar kring denna sport. "

Jordanien : ”Den önskade ambitionen i den här tävlingen är att förbättra oss för att kompensera för våra brister. Skämta inte dig själv, när du ser Benjamin Tison och andra finns det verkligen ett steg ovanför. Men att spela mot de bästa är en ära och en unik upplevelse. "

Säker på de "tydliga framstegen" av padel kaledonska

Padel Magazine : Din åsikt om utvecklingen av padel i Nya Kaledonien?

Nicolas : "Dessa mästerskap kom ett år efter födelsen av padel i Nya Kaledonien, och de gjorde det möjligt att mäta alla spelares framsteg. De försvarar sig bättre och bättre, och intensiteten i spelen skjuter i höjden, det är imponerande! Med ankomsten av nya spår och utbildade och kvalificerade lärare är jag säker på de tydliga övergripande framstegen för padel Caledonian under de närmaste åren. "

Jordanien : ” Kaledonien släpar efter, men med tanke på framgångarna med denna sport kommer förseningen att komma ifatt! Jag är säker. Observera att mycket bra spelare som Nicolas Ngodrela mycket snabbt kommer att lyckas avancera framtida kaledonska spelare, och varför inte integrera Caledonians i den professionella kretsen. "

Foto-grupp-Padel- Kaledonien

"Goda saker kommer till dem som väntar på..."

Padel Magazine : Har du kopplingar till andra öar, runt om padel ?

Nicolas : ”Jag åker snart tillbaka till Reunion Island, där nivån inte har något med det att göra. Massor av infrastruktur och ett stort antal spelare, för en nivå som är klart överlägsen Nya Kaledonien. Jag kunde inte ha hoppats på att göra den sista lottningen där på Territorials. Det var min tidigare tränare, Mickaël Grenier, som vann dem och jag är väldigt glad för hans skull. Jag kan inte vänta med att komma tillbaka till backarna av Reunion eftersom jag kommer att få möjligheten att konfrontera mig själv med utmärkta spelare i mycket strukturerade klubbar med mycket festlig och vänlig atmosfär. "

Padel Magazine : Vilka tror du är styrkorna och svagheterna med padel ?

Nicolas : ” Vilka styrkor. En rolig, spännande, samlande och mindre traumatisk sport för våra gamla kroppar (skratt). Jag blev beroende! "

Jordanien : ”När det gäller styrka skulle jag säga att det är en väldigt rolig sport tillgänglig för alla, med utrymme för ganska snabba framsteg. Jag kan till och med säga att det är ett sant nöje att spela med spelare på alla nivåer.
För svagheterna skulle jag säga en brist på kompetenta lärare inom området, en dynamik som fortfarande är i slow motion (turneringar, strukturer). Men allt kommer i rätt tid för vem vet hur man väntar.

Jag skulle särskilt vilja tacka herr Alain Henry för hans kloka råd när jag började. Och speciellt alla mina vänner från padel som vi tillbringar fantastiska stunder med före och efter sessionerna. "

Nasser Hoverini

Passionerad om fotboll upptäckte jag padel år 2019. Sedan dess har det varit galen kärlek med den här sporten till den grad att överge min favoritsport.