Så ryktena var sanna: Gemma Triay och Marta Ortega kommer att separera om några veckor. Det har Gemma faktiskt officiellt bekräftat slutet på hans umgänge med Martita Ortega via ett pressmeddelande som distribuerats på hans sociala nätverk.

"Martita och jag bestämde oss för att separera efter Riyadh-turneringen.

Det var inget lätt beslut. Denna separation har övervägts noggrant, och jag tror att det är det bästa för oss båda. Efter nio månader tillsammans, Jag känner att vi inte kan nå den nivån i matcher som vi har under vår träning.

Jag känner att jag inte kan hjälpa Marta att nå sin bästa nivå, och vice versa. Det är ett svårt beslut, men jag tror att det är det bästa för vår framtid.

Martita, tack så mycket för den tid vi tillbringade tillsammans och för att du antog utmaningen jag föreslog dig. Du är ett exempel på professionalism, arbete och uppoffring. På ett personligt plan kommer jag att minnas en extraordinär person som jag delade många magnifika stunder med. Jag kommer aldrig att glömma dessa magiska veckor i Rom och Menorca. Jag önskar dig all framgång du förtjänar.

Jag vill tacka alla som förstår mitt beslut, liksom de som inte gör det. Ibland handlar livet om att fatta beslut, hur svåra de än är.”

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padel vid Club des Pyramides 2009 i Parisregionen. Eftersom padel är en del av hans liv. Du ser ofta honom turnera i Frankrike för att täcka de stora evenemangen i padel Franska.