Närvarande med det australiensiska laget som slutade på 12:e plats under World Seniors Plus 2024, svarade Pat Rafter på tre frågor från FIP.

Pat, hur är det att spela padel efter att ha varit en skicklig tennisspelare?

Det är en annan disciplin, och det är just därför jag gillar det. Det är en ny utmaning att ta mig an, och jag har en stor vilja att lära mig. Det spelar ingen roll att min ålder inte längre är till min fördel, jag fortsätter att försöka! Bland skillnaderna finns uppenbarligen det faktum att alltid ha en partner på plats. På padel, det är som att spela schack med dina motståndare; För att vinna måste du försöka dominera dem med list och strategi.

Hur ser du på framtiden för padel i Australien ?

Le padel i Australien växer, är det en gradvis men konstant väg. Vi måste fortsätta att främja dess spridning, och vem vet, om tio år kanske vi kommer att kunna konkurrera med Spanien!

Vilka är dina referenser bland spelarna?

Spanjorerna är väldigt bra, men jag såg några väldigt starka spelare bland dem som deltog i FIP Senior World Championships. padel. Man lär sig alltid något genom att se dem spela. Och generellt sett, i en sådan här turnering känner du den där känslan av lagenhet, du uppskattar dina lagkamrater och du tycker om att vara med dem och spela tillsammans. Det var väldigt spännande för mig.

Xan är ett fan av padel. Men också rugby! Och hans inlägg är lika slående. Fysisk tränare av flera padel, han avslöjar atypiska inlägg eller behandlar aktuella ämnen. Det ger dig också några tips för att utveckla din kroppsbyggnad för padel. Det är uppenbart att han påtvingar sin stötande stil som på fältet padel !