Efter att ha spelat sina två första internationella turneringar padel (FIP Rise Sydney och FIP Promotion Melbourne), grundande ambassadör för Padel Australien Patrick Rafter berättar sin historia med padel och gör en inventering av dessa två tävlingar.

Svårare än väntat, även för en tidigare ATP nummer 1...

"Jag hörde talas om padel för ungefär 15 år sedan, men jag brydde mig inte riktigt om det. Nu önskar jag att jag hade börjat spela då...

För ungefär ett år sedan spelade en god vän till mig det och sa till mig att jag verkligen borde prova det, så det gjorde jag! Jag var ganska dålig i början, men lärde mig snabbt grunderna. Jag är väldigt lyckligt lottad som har en granne som har kort padel där vi bor, Matt Barrelle. Han hjälpte till att introducera padel i Australien och jag har tur eftersom han gav mig tillgång till sin domstol. I Australien finns det inte många spår ännu, men intresset växer."

"Jag gillar verkligen komplexiteten i spelet. Det är en blandning mellan squash och tennis, men jag inser att det är viktigare att ha defensiva färdigheter än offensiva färdigheter, och det är något som jag måste lyckas integrera. Ärligt talat trodde jag att jag bara kunde krossa en spelare padel med kraftfulla salvor och smash, men nej, nej och nej!”

En fantastisk utveckling i Australien

"Jag är verkligen intresserad av att se hur sporten utvecklas. Det är fortfarande i ett tidigt skede, och jag ser fram emot att få vara med och hjälpa sporten att växa, och kanske till och med investera i skapandet av ett center eller två."

"Självklart är kostnaderna för att skapa och hyra domstolar här i Australien frågor som måste lösas, men samhället finns där. Tillvägagångssättet är lättare än för tennis, racketen är mindre och bollarna studsar mindre. Dragen är kortare och bollarna återvänder hela tiden till dina fötter. Mycket att gilla med padel, låt oss se vad som händer under de kommande tio åren i Australien, jag kan inte vänta med att se det.”

Kommer vi att se honom igen i backen?

"Jag håller alla mina alternativ öppna för att se vart den här sporten tar mig. Jag kanske kommer att spela några veteranevenemang för Australien, jag vet verkligen inte än.”

"Alla kommer att ha sina styrkor och svagheter. padel. Tennisspelare är majoriteten av de som konverterar till sporten i Australien, och att stoppa dig själv från att spela tennisskott är en mycket svår sak. Den lätta bollen i tennis är inte nödvändigtvis lätt i padel. Dessutom är defensiva färdigheter svåra att lära sig, det är något jag verkligen behöver förbättra och det kommer att ta tid mellan glaset, spinn och bollhastigheten..."

Xan är ett fan av padel. Men också rugby! Och hans inlägg är lika slående. Fysisk tränare av flera padel, han avslöjar atypiska inlägg eller behandlar aktuella ämnen. Det ger dig också några tips för att utveckla din kroppsbyggnad för padel. Det är uppenbart att han påtvingar sin stötande stil som på fältet padel !