Pablo Lima och Fernando Belasteguin intervjuas regelbundet. Å andra sidan känner vi inte nödvändigtvis den andra sidan av bilden. Det är deras fruar: Paula och Cristina som hjälper oss att lära känna dem bättre.

Kan du presentera dig själv och hur länge har du känt din man?

Jag är Cristina (redaktörens anmärkning: spanska från Katalonien), fru till Fernando Belasteguin. Jag känner honom sedan 2004 och gift sedan 2008.

Jag är Paula Miranda (redaktörens anmärkning: brasiliansk) fru till Pablo Lima. Jag känner honom sedan 2007 och gift sedan 2009.

Hur beskriver du din man i livet? Utanför domstolen och på domstolen?

Christina (C): Han är mycket annorlunda utanför domstolen och på padelbanan. Det här är 2 mycket olika människor. Det finns människor som undrar hur han är hemma när de ser honom på domstolen skriker och spenderar all den energi. Men han är faktiskt supertyst hemma. Han tar alla saker med mycket lugn. Han drar nytta av varje ögonblick, drar nytta av sina barn (not: 3 barn). Han lever väldigt lugnt och har inget att göra med den nervösa att han kan vara på domstolen. Han blir som galen på domstolen, med det huvudet som han har varje gång på domstolen ...

Paula (P): För Pablo är det lite som Bela. Hemma är han väldigt rolig, han gillar att skratta ... han gillar att vara hemma, leka med sina hundar ... Han är väldigt lugn. När han är på domstolen har han ett annat ansikte ... han är väldigt annorlunda.

Kvaliteterna och en defekt.

C: Bela är väldigt glad, mycket uppmärksam, han är mycket upptagen med sin familj. Hans fel: han vet inte hur man säger "nej" till människor.

P: Pablo är väldigt lojal, mycket vänlig, han är väldigt reserverad och selektiv i sina vänskap och relationer, mycket generös också, det här är värden som har fångat min uppmärksamhet. Och standard: envis, men det är jag också, så det är inte ett problem.

Vad anser du om att din make är det bästa?

C: loben.

P: Vi kommer att tro att jag kommer att kopiera eftersom jag gillar hans försvar i allmänhet men lobben speciellt för Pablo.

Följer du dina män i en turnering?

C: Nej Med familjelivet är det komplicerat. I år följer jag honom till WPT Monaco och en annan turneringskrets och det är det. När vi inte hade barn, följde jag honom mycket.

P: Jag följde honom i turneringen lite mer. Men vi har just flyttat till Barcelona, ​​och denna Monaco-turnering är den första där jag är.

Är du padellspelare? Och din nivå

P: Jag älskar att spela padel. Jag är också en del av ett team som heter slam padel feminino. Jag deltar i många turneringar i den katalanska ligan där jag spelar mycket roligt ... Min nivå? Vilken svår fråga ... Jag försvarar mig (Redaktörens anmärkning: Mycket bra nivå Paula vann den senaste damturneringen i Set Club of Aix en Provence genom att slå med sin partner flera spelare som är en del av de bästa franska spelarna).

C: Jag spelar lite. Jag gillar att spela men på grund av tid och logistik har jag inte tid att spela så mycket (Obs: Cristina är tandläkare).

P: vi spelar tillsammans på padellen en gång i veckan.

Det sägs att bakom framgången för en man ligger en kvinna. Vad tror du?

C: Jag håller med! (skrattar) Det är viktigt att hemma finns stabilitet, fred, att han är lycklig och jag tror att Bela har det ...

P: Hemligheten med den här meningen måste åtföljas, eller hur? Att inte ligga bakom men förutom det är bättre. Att följa med, att personen lever med dina segrar, att personen är närvarande när saker och ting inte går bra. Att vara som ett lag!

Vad tycker du om det här Bela-Pablo-teamet?

C: Det är ett mycket bra team. Som spelare, som människor, som vänner. De är på samma våglängd på alla nivåer.

Frågade Fernando dig om din åsikt om Pablo val?

C: Nej Fernando frågade mig ingenting. Som tandläkare säger han ofta: "Jag gör inte din tandläkare, så oroa dig inte för mina paddelsaker" (skrattar!). Det är sant att jag inte känner särskilt bra denna sport och jag kan därför inte bedöma bra.

Och Pablo?

P: Ibland frågar Pablo mig om min åsikt, men i det här fallet, nej, han meddelade just sitt beslut.

Hur ser du din man som en spelare på 5 år?

P: Jag ser honom tystare med ännu större erfarenhet. Idag är han ung, han har bara 28 år snart 29, han har redan levt många saker men han har fortfarande många saker att leva. Han är väldigt upphetsad över att kunna spela med Bela. Han har alltid beundrat honom på domstolen och nu har de möjlighet att känna varandra utanför och han är väldigt glad.

Bela är inte så ung som Pablo (not: Bela har 33 år), hur kommer han att vara i 5 år?

C: Jag ser honom alltid ha kul. Om hans kropp håller, kommer han att fortsätta spela under lång tid. Det kommer en tid då han kommer att spela på ett annat sätt ...

Speciell fråga till Cristina: hur lyckas Bela hålla en sådan motivation på domstolen efter så många år som nummer 1 och efter att ha vunnit allt?

C: Eftersom han inte gillar att förlora, som sin son. Han är mycket konkurrenskraftig i allt han gör! Han kan spela vilket spel som helst, men förlora, och han tål inte det ... när det finns konkurrens är han alltid redo att slåss!

Speciell fråga till Paula: hur gick det för Pablo att ha Bela-partner när han i åratal var hans huvudmotståndare? Komplicerat, nej?

P: Det kom över hans åsikt att det hände när han fattade beslutet att spela med Bela. Det är sant att de i början inte riktigt kände varandra som ingen. Och det förvånade mig hur snabbt de anslöt / hittade. Och jag ser dem väldigt glada över att vara tillsammans. Dessutom tror jag att de är identiska när det gäller kravet, självkravet. Jag ser att de uppmuntrar sig själva, de motiverar varandra, de säger "vamos, vamos" och det är vad han behövde.

Intervju genomfördes den 13 september 2015 i Monaco under World Padel Tour av Kristina CLEMENT för Padel Tidskrift.

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padellen på Pyramid Club i 2009 i Paris-regionen. Sedan dess är padel en del av hans liv. Du ser honom ofta på turné i Frankrike genom att täcka de stora franska paddelevenemangen.