Alors att kontroverser florerade runt dessa interklubb N1 2024, angående närvaron av spanjorer i lagen, kan verkligheten vara en helt annan.

I dag Peggy Maignien (30e) Och Claire Lefebre (100e) hade chansen att spela mot världens nummer 12, Aranzazu Osoro, som var förknippad med Géraldine Sorel (25e). Slutresultatet är klart: Palavas vinner denna första match, 6 / 2 6 / 0.

I slutet av mötet, känslan är närvarande för Peggy Maignien som just har spelat mot en av de bästa spelarna i världen.

Drömmen om att spela Aranzazu Osoro

Med Fiona Ligi, kaptenen på Mas, har det gått ett tag sedanvi drömmer om att träffa detta Palavas-team för det är en ära att spela mot en så stor spelare. Att spela mot henne är bara en monumental möjlighet för oss, åtminstone för mig, en spelare av padel amatör. Jag skulle aldrig mer i mitt liv få möjligheten att spela mot henne igen. I morse var vi superglada över att veta att vi skulle spela mot Aranzazu Osoro.

Vi gjorde kompositionerna och jag råkade befinna mig öga mot öga med henne. Med min partner (Claire Lefebre) var vi i en fantastisk anda och sa till oss själva: "vi ska njuta av stunden". Vi ville göra vårt bästa, även om vi visste att det skulle bli komplicerat. Men, vi tog oss an matchen på ett väldigt positivt sätt.

Aranzazu Osoro

Ett oförglömligt spel

Personligen är jag ett stort fan av Zazu. Jag följer henne på sociala medier, jag såg henne under hennes final i Master Final i Barcelona. Det kan man säga att jag är ett riktigt aficionado av Aranzazu Osoro.

Jag sa till honom före matchen och efter matchen att jag var ett fan. Det är sant att till slut, känslan överväldigade mig fullständigt för jag var så glad över att ha gjort den här matchen.

Jag fick tillfälle att prata med honom lite. Hon är väldigt vänlig, väldigt lättillgänglig, väldigt mänsklig. jag tror det hon är verkligen en vacker person. Att få chansen att spela mot henne är galet.

Interclub-kontroversen

Naturligtvis finns det kontroverser om ankomsten av många spanjorer i lagen. Jag tror att FFT kommer att reglera detta nästa år. Bland tjejerna är det sant att det finns ett lag där det fanns en spanjor och en argentinare som spelar på väldigt hög nivå.

personligen Det chockerar mig inte mer än så att det i ett lag finns två utländska spelare. Det är också en del av spelet och för oss, franska spelare, låter det oss höja vår spelnivå. Det låter oss också se nivåskillnaden att det finns mellan de bästa spelarna i världen och oss.

Jag vet att bland pojkarna finns det flera lag med 3-4 spanska spelare på mycket hög nivå. Men för oss, bland tjejerna, fanns det fortfarande kvar mycket rimligt.

Så det kommer utan tvekan att finnas regler nästa år men som spelare, det här är fantastiska ögonblick att ta vara på.

Före match

Vi får inte glömma att alla Interclub N1 2024 matcher går att följa Padel MagTV !

Gwenaelle Souyri

Det var hans bror som en dag sa åt honom att följa med på en bana. padel, sedan dess har Gwenaëlle aldrig lämnat domstolen. Förutom när det gäller att gå och se sändningen av Padel Magazine, Du World Padel Tour… eller Premier Padel…eller de franska mästerskapen. Kort sagt, hon är ett fan av denna sport.