Ny säsong och ny partner för Federico Chingotto, som startar i år 2024 tillsammans med spanjoren Momo González. För sin andra turnering tillsammans hoppas Fede och Momo att göra det bättre än i Riyadh, där de hade tagits ut av Yanguas/Garrido-paret.

I Doha gjorde de två spelarna det minst lika bra eftersom de även nådde åttondelsfinal, efter deras kval mot det argentinska paret Libaak/Augsburger.

I slutet av matchen talade Federico Chingotto vid mikrofonen av Padel Magazine när det gäller hans nya samarbete med Momo Gonzalez och hans framtid med andalusien !

Hans byte av lagkamrat, slutet av 2023

Jag tror att det inte hjälper så mycket att byta lagkamrater så ofta eftersom man i slutändan inte har tid att anpassa sig till vem man spelar med. Med Paco [Navarro] bestämde vi båda det. Jag tror att vi båda behövde en förändring.

Navarro Chingotto semifinalkvalificering WPT Master Final 2023

Jag behövde en spelare med lite mer explosivitet och han, en högerspelare som avslutar poäng mer. Det var därför han valde Sanyo.

Idag är jag väldigt glad över att ha startat detta nya projekt med Momo. Som jag sa, folk vet inte vad vi är kapabla till. Så jag ska njuta av resan vi ska göra tillsammans.

Hans förberedelser inför säsongen

Med Momo hade vi en väldigt bra försäsong. Enligt min åsikt, Momo Gonzalez är en mycket komplett spelare, till och med mer än vad folk kan föreställa sig. Han har ännu inte visat sin potential fullt ut.

Jag tror att vi kan vinna många matcher och bli ett väldigt bra lag. Så jag är riktigt nöjd med vad vi kunde göra i Madrid under försäsongen.

Vår första turnering slutade inte som vi hade hoppats. Trots detta är jag nöjd med allt vi kunde arbeta tillsammans. Lite i taget kommer vi att kunna se frukterna av allt arbete vi har gjort.

En positiv start på säsongen? Negativt?

Jag tycker att det är riktigt positivt. Det är svårt när man börjar med en ny person. Vi stötte också på en graciös och yanguas i storform.

Vi hade inte den nivå vi hoppades på i Riyadh. Det betyder också att vi har ett stort utrymme för förbättringar, vilket är väldigt viktigt.

Idag ska vi lära oss av våra misstag och komma med ett klart sinne och med viljan att ge allt !

"Momo är en robot!"

Paquito och Momo är två väldigt organiserade spelare som vill följa en specifik taktik. Den enda verkliga skillnaden jag ser mellan de två är att Paco kommer att tendera att ta initiativet lite mer i spelet, genom sin erfarenhet.

Momo är en robot. Om du säger åt honom att spela där, kommer han att spela där, och så vidare. Jag tror att det är den verkliga skillnaden jag ser mellan de två.

Projektet med Momo, på lång sikt?

Ja. Jag tycker att det är viktigt när man startar ett nytt projekt, att säga till sig själv det saker kommer inte att hända omedelbart. Du kommer inte nödvändigtvis att vinna den första turneringen: i allmänhet finns det en hel process av anpassning och jag tror att ju mer tiden går, desto bättre kommer paret att fungera...

personligen Jag föredrar mycket när de projekt jag åtar mig över en lång tidsperiod. Något i stil med två år, för att se om vi kan uppnå bästa möjliga prestation. Under loppet av ett enstaka år kan det vara upp- och nedgångar, så jag tror att man måste ge sig själv tid.

Smiles Chingotto Gonzalez 2024

Tello/Chingotto 2.0 i framtiden?

jag tror det Chingotto/Tello-duon kommer någon gång att återvända. Jag tror att den här tiden när vi är ifrån varandra kommer att göra oss gott. Vi förbättrar var och en på egen hand. När vi var tillsammans insåg vi det inte.

Jag tror att separationen gjorde det möjligt för oss värdesätter varandra mer. Det vi hade bredvid banan höll redan på att gå vilse och nästan allt störde oss och så vidare.

Efteråt, en Chingotto/Tello 2.0... säkert.

Chingotto Tello separation kärlek

Ett år senare, har Fede Chingotto blivit elakare?

jag tror det Jag lyckades vara lite busigare men i ordets goda mening. Jag blev mer konkurrenskraftig. Jag vill alltid ha mer. Så ja, jag är säker på att jag har tagit ett steg framåt när det gäller detta ämne.

Jag tror att det här året Paquito hjälpte mig mycket. Speciellt i dessa aspekter, att vilja vinna och alltid vilja ha mer. Så ja, jag har det här"ogudaktighet” när man spelar.

Hans första masterfinal i karriären

Jag var verkligen väldigt glad. Vi jobbade väldigt hårt. När jag började min karriär kämpade jag självklart för att få en första titel. Tävla mot de bästa i världen, trots min storlek, det är svårt. Det här fungerade inte till min fördel.

Men jag försökte alltid komma dit. Jag har alltid haft min familj, mina vänner som stöd... De trodde alltid på mig. Den enda som inte trodde på mig... var jag själv ! Mästaren var nyckelelementet för att föra saker framåt, för att ge mig självförtroende och tro på processen.

Det fick mig att vilja ge allt i år och att göra ännu mer som spelare.

Gwenaelle Souyri

Det var hans bror som en dag sa åt honom att följa med på en bana. padel, sedan dess har Gwenaëlle aldrig lämnat domstolen. Förutom när det gäller att gå och se sändningen av Padel Magazine, Du World Padel Tour… eller Premier Padel…eller de franska mästerskapen. Kort sagt, hon är ett fan av denna sport.