Vem vet inte Gemma triay ? Vi talar om en tidigare världsnummer 1, flera Världsmästare med Spanien... kort sagt ett meritrekord lika långt som en arm som vi inte kunde räkna upp.

Gemma Triay är också en spelare som pratade mycket om sin förra säsong, efter att ha bestämt sig för det avsluta sitt umgänge med Alejandra Salazar. En separation som orsakade mycket prat bland fansen...

Ny säsong och ny separation för Gemma som den här gången slutar sitt samarbete med Märta Ortega. Idag ger sig den menorkanska kvinnan igång ett nytt projekt med de unga och talangfulla Claudia Fernandez.

Så kom in kontrovers, separationer et nytt projekt, tittar Gemma tillbaka på de senaste månadernas nyheter och avslöjar hans ambitioner för framtiden.

Bolslipning i Riyadh

[I en ny artikel, vi berättade, som många medier, historien om Gemma Triay, som rörde bollen med huvudet på en misslyckad smash i Riyadh. Hon skickade ett meddelande efteråt för att berätta att hon inte rörde bollen med huvudet... utan med sin pala. Därför ville vi veta slutet på historien...]

"Det är ganska roligt i slutändan. På banan var det mycket vind, mycket sol. Jag slutade med en väldigt hög lobb. Jag trodde att jag kunde slå bollen bra men Hon fortsatte framåt och tvingade mig tillbaka igen och igen. Jag ville äntligen låta henne passera och det slutade med att jag rörde vid henne... med racketen.

Efteråt förstår jag att om man inte ser det tydligt kan man lätt tro att jag rörde vid det med huvudet, men det var verkligen med racketen!”

Hans äventyr med Marta Ortega

”Jag tror att vi hade några bra veckor med Marta. Vi skulle dock ha velat ha lite mer, så klart. Jag tänker inte ljuga, när vi blev tillsammans, vi ville kämpa för mer, komma till fler finaler och vinna fler titlar. Det var i alla fall mitt mål.

Till slut gjorde vi några finaler, vi vann två titlar. Men vi kände att i de senaste turneringarna påverkade det oss lite... speciellt sedan Mexiko-turneringen i oktober. Vi hade tre mediokra turneringar...

efter, Det var inte lysande men det var inte heller katastrofalt. ! Vi spelade båda på en bra nivå. Målet vi hade för det året, vi hade gärna fått det att hålla lite längre. Men i slutändan blev beslutet att bryta projektet och starta, för min del, detta nya projekt med Claudia Fernandez.

Triay Ortega Roma final

Brist på regelbundenhet

"Vad vi saknade, med Marta, det är lite regelbundenhet. Vi kunde inte spela lugnt. Jag spelade inte på en bra nivå. Vi tror att när två bra spelare möts kommer de alltid att spela bra. Men vi ser att även om två väldigt bra spelare kan gå ihop och inte få de förväntade resultaten.

Vi hade fortfarande 10 positiva månader. Jag lärde mig mycket att spela tillsammans med honom."

Hennes beslut

Jag tog beslutet att sluta med Marta. Förra året, i december, sa jag till henne att jag inte var säker på om jag ville fortsätta den här säsongen med henne. Jag ville ge lite tid, spela mästarfinalen i Barcelona för att kunna ta beslutet. Jag ville att allt skulle vara klart.

Till slut bestämde jag mig för att fortsätta med Marta. Vi hade en väldigt bra försäsong tillsammans, morgon och kväll. Vi ville prova och vi trodde att vår nivå verkligen kunde förbättras.

Emellertid under Hexagon Cup, jag kände att vi inte hade lyckats släppa den bästa versionen av vårt par.

Ett nytt äventyr med Claudia Fernandez

"Det var jag som kontaktade Claudia. I början av året hade alla redan sin partner och så jag bestämde mig för att skriva till henne och fråga om hon ville leka med mig.”Det var jag som kontaktade Claudia. I början av året hade alla redan sin partner och så jag bestämde mig för att skriva till henne och fråga om hon ville leka med mig.

Jag hade observerat den här spelaren ett tag, jag hade redan spelat mot henne två eller tre gånger. Jag hade intrycket att hon var en spelare med mycket erfarenhet trots sin mycket unga ålder...

Hon har ro på banan och Jag gillar verkligen hur han hanterar viktiga ögonblick. Oavsett om det är när det går bra eller när det går dåligt. Hon är väldigt känslomässigt stabil och hon spelar på ett väldigt lugnt sätt. Hon väljer hur hon ska spela bollen väldigt bra.

Dessutom är hon en spelare som nästan inte gör några misstag. Det här är alla hans anledningar som fick mig att vilja spela tillsammans med honom. Hon är inte en spelare som kommer att göra många vinnande skott men hon är väldigt solid. Detta är vad jag också letade efter hos min partner."

Deras debut i Qatar

"Jag tänker inte dölja det, vi var nervösa innan du startar den här turneringen, särskilt eftersom det är en major. Vi började med en match dessutom, som var svår, mot Alix och Jessica: två spelare som känner varandra mycket väl, som slåss mycket.

Dessutom spelade vi vår första match på mittbanan. Jag måste säga att jag blev väldigt förvånad över Claudias förmåga att hantera sina nerver. I slutet av matchen erkände hon för mig att hon hade varit lite nervös i början av matchen men hon gav inte intrycket alls!

I den här matchen spelade hon bra, väldigt lugnt. Hon gjorde väldigt få misstag så jag är väldigt nöjd med sättet vi börjar på och jag hoppas att vi fortsätter så här."

Till slut, var det ett bra val att lämna Alejandra Salazar?

"Vi har alltid tvivel. Jag hade många tvivel när det hände eftersom det också är min personlighet. I grund och botten hände vår separation för att hon var tvungen att opereras. Hon sa till mig att om jag mådde bra med en annan spelare så hade jag ingen skyldighet att fortsätta.

Oavsett det njöt jag verkligen av att fatta beslutet att fortsätta med Marta. Med Marta mådde jag bra och jag projicerade mig själv lite mer in i framtiden. I grund och botten var önskan att fortsätta 2024 med henne.

Efter två och ett halvt år tillsammans med Ale var det kanske dags. Det är inte lätt att hantera ett sådant här projekt. Vi gjorde det väldigt bra, men det fanns saker, även utanför banan, som påverkade oss. Vi befann oss i den här typen av ögonblick, lite svåra, vilket fick mig att tvivla.

Men det finns alltid detta tvivel: "Om jag hade fortsatt med Alejandra, vad hade hänt?". Efteråt är det lätt att prata om det nu, men för tillfället, Jag kände att jag var tvungen att göra på det här sättet."

Salazar Triay
Gwenaelle Souyri

Det var hans bror som en dag sa åt honom att följa med på en bana. padel, sedan dess har Gwenaëlle aldrig lämnat domstolen. Förutom när det gäller att gå och se sändningen av Padel Magazine, Du World Padel Tour… eller Premier Padel…eller de franska mästerskapen. Kort sagt, hon är ett fan av denna sport.