Fokus idag på Carla Touly och Lorie Pelan, två spelare från padel Franska kvinnor som förutom att dela passionen för denna sport också är fans av att skriva.

Lorie Pelan

Som vi berättade nyligen, Lorie Pelan, som spela med en hand, skrev en bok för att berätta sin ovanliga historia. Hans historia:

"Vid 28 års ålder blev jag offer för en attack som hade en betydande inverkan på mitt liv trots att jag hade en kroppsbildning i min hand från födseln. Tack vare en transplantation som gjordes för tio år sedan kunde jag återfå lite funktionalitet, och använde min hand som en tång för att hjälpa mig dagligen.

Övergången till ett normalt liv var en utmaning som jag ville utforska och dela med mig av genom en bok. På dessa sidor kommer du att upptäcka min resa, de hinder som möter, men framför allt styrkan och motståndskraften som jag har visat för att upprätthålla ett självständigt liv.

Den här boken om funktionsnedsättning är inte bara ett uttryck för min erfarenhet, utan den syftar till att vara en inspirationskälla och stöd för andra personer med funktionsnedsättning, såväl som för barn och föräldrar.

Här är några anledningar till varför jag tror att det här projektet kan ha en positiv inverkan:

  • Positiv syn: lyfta fram styrkan och motståndskraften hos personer med funktionsnedsättning för att erbjuda ett positivt perspektiv på deras erfarenheter.
  • Medvetenhet och förståelse: bidra till att öka medvetenheten bland allmänheten, särskilt barn, om verkligheten av funktionshinder, och på så sätt främja bättre förståelse och acceptans.
  • Inkludering: ta upp ämnet på ett inkluderande sätt för att uppmuntra den sociala och pedagogiska integrationen av personer med funktionsnedsättning.
  • Inspirerande modeller: att presentera min berättelse och andra som har övervunnit utmaningarna med funktionsnedsättning, att fungera som förebilder och uppmuntra dem som möter liknande svårigheter.
  • Tidig utbildning: ge föräldrar till barn med funktionsnedsättning en värdefull pedagogisk resurs, med råd och perspektiv baserade på min erfarenhet och stöd från mina föräldrar.
  • Öppna dialogen: skapa utrymme för dialog genom att ta itu med ofta tabubelagda ämnen, så att läsarna kan dela sina erfarenheter och få stöd.
  • Ta inspiration från min resa: så att barn med funktionsnedsättning får möjlighet att inspireras av min berättelse kan vägleda dem i att nå sina mål och drömmar.

Sammanfattningsvis tror jag att den här boken kan hjälpa till att förändra uppfattningar, uppmuntra till inkludering och ge känslomässigt och pedagogiskt stöd till de direkt berörda och de runt omkring dem.”

Boken har ännu inte släppts men vi kommer att hålla dig informerad så snart den blir tillgänglig.

Carla Toully

CARLA TOULY

La ny partner till Jessica Ginier studerade en kandidatexamen i film i USA och började skriva sin berättelse i form av ett filmmanus: ”Min dröm var att göra en film med syftet att tacka alla människor som hjälpte mig utan att något fråga mig tillbaka under min karriär. Det finns så många av dem och jag behövde hitta ett sätt att tacka dem genom att ge dem en "liten" överraskning.

Men att göra en film händer inte över en natt så under Covid började jag skriva den i form av en roman men jag gillade det inte. Jag kände mig inte motiverad att skriva min biografi som alla sportlegender gör, jag ville hitta ett annat sätt att göra det på. Och så en dag fick jag idén att skriva den i form av en epistolär roman (brev mellan tennis och mig själv). Jag gillade den verkligen och jag tillbringade hela sommaren 2022 med att skriva den! Jag ville inte publicera den, bara att låta mina nära och kära läsa den och sedan gillade de den och motiverade mig att publicera den så i december 2023 tog jag det stora steget...”

Berättelsen: "Carla delar med sig av sitt livs historia genom gripande brev adresserade till hennes älskade sport, tennis. Trots att hon gett upp sin dröm om att bli världsetta ser hon sin resa som ett givande äventyr snarare än ett misslyckande. Utöver resultaten sätter hon ovärderligt värde på de minnen och dyrbara vänskaper som skapats under åren. Hon uttrycker djup tacksamhet mot tennis och hyllar den för de unika upplevelser, inspirerande möten och värdefulla livsläxor den har erbjudit henne. Läsaren bjuds in på en fängslande resa som utforskar världens fyra hörn.”

Snart samma sak med padel ? : “Jag kommer med all säkerhet att skriva en bok om padel när jag har stoppat min karriär och fått tillräckligt med perspektiv på det. Att skriva hjälper mig att förstå många saker och jag behövde det för att avsluta min tenniskarriär med sinnesfrid. Jag är säker på att det kommer att vara samma sak för padel men vi får vänta några år för jag tänker inte sluta direkt...äventyret har bara börjat!"

För att skaffa boken i fråga är det HÄR.

Xan är ett fan av padel. Men också rugby! Och hans inlägg är lika slående. Fysisk tränare av flera padel, han avslöjar atypiska inlägg eller behandlar aktuella ämnen. Det ger dig också några tips för att utveckla din kroppsbyggnad för padel. Det är uppenbart att han påtvingar sin stötande stil som på fältet padel !