Nyligen bekräftad som tränare för det franska damlaget, Robin Haziza går bakom kulisserna för denna förnyelse, utnämningen av Pablo Ayma, liksom hans ambitioner med Les Bleues.

"Super hedrad och stolt"

Padel Magazine : Ditt kontrakt har förnyats i spetsen för Frankrikes team, vad betyder det för dig? Kan du förklara för oss hur ett sådant beslut går till bakom kulisserna?

Robin Haziza : "Jag är super hedrad och stolt över att få fortsätta äventyret med det franska laget. Självklart tackar jag FFT för hans förtroende. Förnyelse är från ett år till nästa. Där går vi tillbaka till ett helt år fram till december 2022, med en deadline: VM som går av stapeln runt oktober/november.

En revision gjordes av Arnaud Di Pasquale, med alla de spelare som valdes ut förra året för att ta reda på om allt hade gått bra, om det fanns behov av förändring och/eller saker som skulle omarbetas. Vilket är och såklart alltid kommer att vara. Jag hade sedan en väldigt lång diskussion med Arnaud om jobbet, om förra årets tävlingar (Euro och VM). I slutet av det satte Arnaud och förbundet sitt förtroende till mig igen. Flickornas ord vägde enligt min mening, och även det faktum att Arnaud kom till världarna i Doha, vilket gjorde att han kunde se det arbete som gjordes. »

Pablo Ayma, "en spansk expertis"

Padel Magazine : Angående det franska herrlaget, Pablo Ayma valdes. Vad tycker du om detta val? Fick du möjlighet att diskutera med honom efter detta möte?

Robin Haziza : "Pablo Ayma är uppenbarligen ett stort namn inom padel världen, och det är goda nyheter att det franska herrlaget leds av honom. Jag glömmer inte det utmärkta arbetet av min tidigare partner Alexis Salles eller allt han kunde göra för padel franska i så många år. Nu är det en ny vändning. En vändning som tas kring en spansk expertis, vilket är en riktig utmaning. Trots allt, eftersom han känner mannen och tränaren, är han väldigt motiverad och entusiastisk över idén att använda sin erfarenhet till det franska herrlaget. Jag har redan pratat med honom, vi är väldigt goda vänner och vi vill verkligen göra ett bra jobb. Jag kommer att finnas där för att stödja och vägleda honom i denna nya position. »

För det franska laget, prioritet till resultat och gruppsammanhållning

Padel Magazine : Låt oss återkomma till dig. Vilka är dina ambitioner inom ramen för detta nya mandat?

Robin Haziza : ”Mina ambitioner är väldigt tydliga: försök som vanligt nå så högt som möjligt. Jag är väldigt motiverad att fortsätta att växa detta team. Vi har turen att ha ett homogent lag, ännu lite mer med Jessica Ginier, Laura Clergue och andra tjejer som uppenbarligen går framåt varje dag nu. Jag är motiverad med ett mål i åtanke: att slå italienarna.

Vi glömmer första- och andraplatsen som är gjorda för Argentina och Spanien. Vår utmaning är att slå Italien, utan att glömma andra nationer som Sverige. Men för att komma tillbaka till Transalpines har de ett underbart lag men det har vi också och vi kommer att ge allt för att tävla med dem och försöka vinna. »

Padel Magazine : Hur väljer du dina spelare? Antar du ett modus operandi, en särskild strategi för att göra det?

Robin Haziza : "Min strategi för mitt framtida team är att vara trogen mina principer. Resultat och gruppsammanhållning har företräde. Jag tror att jag tidigare redan har bevisat att jag gjorde starka val: jag tog in Wendy i laget, Lucile... Jag tvekade inte att byta några par. Jag tittar, jag observerar och jag ser till att gruppen är enad. Jag har en ganska stark relation med alla tjejer, vi har en Whatsapp-grupp så vi pratar mycket. De vet att min telefon alltid är på för dem. Det är upp till oss att växa tillsammans!

Vi har ett fantastiskt idrottsår framför oss, för att se vilket lag som kommer att bli det bästa möjliga. Återigen med två viktiga spakar: nivån på spel och gruppsammanhållning. Och ett nyckelord: den gemensamma viljan att nå långt! »

Nasser Hoverini

Passionerad om fotboll upptäckte jag padel år 2019. Sedan dess har det varit galen kärlek med den här sporten till den grad att överge min favoritsport.