Det var dock bara seedade 8, Laura Clergue och Emilie Loit infördes i helgen på damernas P1000 av Padel Arena Rouen. Receptet för detta par är ganska enkelt: njutning och noll tryck. I en intervju, ex-tenniskvinnan och före detta tennisspelare World Padel Tour uteslut inte möjligheten att spela tillsammans igen. De förklarar för oss.

Inget mål, bara nöje för Émilie Loit!

Emilie Loit : ”Det har gått, skulle jag säga, 4 år sedan jag började padel med min man på Country Club i Saint-Cloud. Det fanns lektioner i padel och vi började så. Vi spelade sedan med vänner och jag tycker att det är en rolig sport som så klart skiljer sig från tennis eftersom det finns fönster. Men jag gillar konkurrens, vi gör P250-turneringar regelbundet. Framför allt har vi väldigt roligt eftersom jag älskar spelet och jag är väldigt lekfull, jag gillar konkurrensen, men ärligt talat finns det inget mål.

Det jag gillar är till exempel att spela med Laura som var proffs padel. Som någon som brinner för den här sporten är det bara fantastiskt att få spela med henne. Mitt mål är verkligen att ha så roligt som möjligt med spelarna.”

Laura Clergue och Emilie Loit

Mindre press för Laura

Laura Präster : "Jag tycker om det nu när mitt liv inte längre kretsar kring det, låt oss säga. Jag brukade ta det, men det tog mig så lång tid, mitt liv berodde för mycket på mina segrar och mina nederlag. Där är jag glad att vi vann. Men om vi skulle förlora skulle mitt liv inte förändras. Jag tycker mer om det eftersom jag sätter mindre press på mig själv. Jag har egentligen inget mål och då föreställer jag mig att vi kommer att upprepa upplevelsen för att vi njuter av det."

Team Padel Maj

laget Padel Magazine försöker erbjuda dig sedan 2013 det bästa av padel, men också undersökningar, analyser för att försöka förstå världen av padel. Från spelet till vår sportspolitik, Padel Magazine står till din tjänst.