Intervjuade live av våra kollegor från Mundo Deportivo, Sanyo Gutiérrez återvände till skälen som ledde honom att separera från Momo Gonzalez.

Förändringens år?

Sanyo förklarar att beslutet att separera kom på Roland-Garros: "Efter nederlaget i Paris (mot Sanz/Nieto) ringde jag Momo och tog beslutet men jag kunde se att vi båda var i en dålig situation. För min del kunde jag inte komma tillbaka till min bästa nivå."

För argentinaren, som spelade förra året med Agustin Tapia, har bristen på resultat 2023 mycket att göra med de svårigheter han upplever på mental nivå:

”Förra året vann jag fem titlar och spelade tio finaler. Jag har svårt att acceptera att jag från ett år till ett annat kommer på mig själv att göra tre finaler och att jag kan avsluta året utan titel. Jag har vunnit turneringar i tio år. Det är svårt att acceptera. Jag måste vänja mig vid det. Kanske Momo hade otur att befinna sig mitt i ett år av förändring, precis när jag började avböja.”

För mycket frustration

Inte riktigt en fan av språkbruk, infödingen i San Luis tar tydligt på sig sitt ansvar i denna fråga:

"Mycket av det är mitt fel. Jag kunde inte hantera frustrationen och jag kunde inte tillåta Momo att spela på sitt bästa.”

”Jag vill hitta mig själv på en mental nivå, med Momo kunde jag inte göra det. Jag blev frustrerad över ingenting och att inte hjälpa min partner.”

Och för att försöka uppnå detta kan argentinaren räkna med en ny utmaning, med sin brorson Agustin Gutiérrez.

"Jag tror på min brorson"

Och om argentinaren vid tidpunkten för avskedet med andalusianen hade flera möjligheter, föredrog han fortfarande att välja familj: "Jag hade möjlighet att spela med en annan spelare och stanna i topp åtta par på båda tourerna, men jag tackade nej. Med min brorson kommer jag ut av åtta” (Redaktörens anmärkning: Sanyo och Agustin kommer att vara nummer 10 på Madrid Master).

Han fortsätter: "Jag litar på min brorson. Jag såg honom spela väldigt bra i Finland. Jag sa till honom att jag ville avsluta året med honom och sedan skulle vi se. Men jag vill inte att han ska känna att jag använder honom för att ta mig igenom året. Jag tror på hans nivå."

Nu väntar vi otåligt på att Madridmästaren ska se på vilken nivå 100% Gutiérrez-paret kommer att kunna utvecklas!

Xan är ett fan av padel. Men också rugby! Och hans inlägg är lika slående. Fysisk tränare av flera padel, han avslöjar atypiska inlägg eller behandlar aktuella ämnen. Det ger dig också några tips för att utveckla din kroppsbyggnad för padel. Det är uppenbart att han påtvingar sin stötande stil som på fältet padel !