Det är genom en intervju som ges till Olé att Sanyo Gutierrez anförtrodde sig om de hetaste ämnena för stunden. Separationer, nya fackföreningar och relationer med World Padel Tour, "el Mago de San Luis" återvänder med sin vanliga uppriktighet och säger lite mer om en möjlig separation med sin partner, Agustin Tapia.

"Jag trodde inte att Tello - Chingotto och Di Nenno - Navarro skulle skiljas"

"Jag trodde faktiskt inte att dessa separationer skulle hända vid den här tiden på året. Men de är bäst lämpade att fatta den här typen av beslut. Visst behövde de det hårt. Vissa människor kanske inte tog det bra men de måste förstå att det är vårt jobb och om det inte går åt rätt håll är det bästa att separera. Jag har inte pratat med dem om det eftersom det är privat men jag antar att anledningen måste ha varit det.”

"Det är bäst att ha en förening i minst ett år"

”För mig är det bättre om vi kan behålla förbundet ett helt år. När vi genomför ett projekt tänker vi på det som ett par och inte individuellt. I dag när jag förlorar tänker jag på alla lösningar så att vi förbättrar oss med Agustin, men om han efter två månader bestämmer sig för att gå och spela med någon annan lämnar han mig ifred, utan någon partner. Jag gillar om möjligt att avsluta åtminstone i slutet av första året. Om vi ​​börjar tillsammans avslutar vi tillsammans och med huvudet högt, även om resultaten inte blir som vi hade önskat.

Sanyo Gutierrez och Agustin Tapia
Kommer Tapia och Sanyo att stanna tillsammans 2023?

"Tapia berättade ingenting om hans eventuella koppling till Coello"

"Den här veckan trodde han att Agustin skulle spela med Coello 2023 men han sa ingenting till mig. Även om denna information skulle vara sann är säsongen 2022 inte över. Vi har fortfarande matcher kvar och 2023 är fortfarande långt kvar för mig. Jag inbillar mig att Tapia måste få många förslag och om han imorgon ringer mig för att berätta att han ska leka med någon annan så önskar jag honom lycka till, ger honom en sista kram och voilà. "

"Hittills har ingenting meddelats mig. Det finns många rykten och nya par, om Agus bestämmer sig för att byta så hittar jag någon som vill spela med mig. Så jag oroar mig inte och jag får se vad som händer.

Agustin Tapia, en smash som gör ont

"Att spela på två banor behagar mig inte"

Detta är ett ämne som kommer upp regelbundet, den trötthet som genereras av de två kretsarna.

I själva verket mellan World Padel Tour et Premier Padel, måste spelarna kedja tävlingar i en helvetisk takt och varje vecka beträda sluttningarna av padel runt världen. För vissa av dem är denna fysiska belastning inte längre uthärdlig.

"Personligen gillar jag inte den här idén om att spela på båda banorna, och inte heller den situation vi för närvarande upplever utanför. Detta orsakar obehag och särskilt trötthet. Att ha ett så fullspäckat schema kan vara en verklig fara på ett fysiskt plan eftersom det kan förkorta idrottskarriären, jag talar åtminstone för mig själv och vissa spelare i min ålder”.

"Vi har mycket mer att förlora med WPT än Premier Padel, eftersom de fortfarande saknar något. De måste lyckas forma denna krets. För tillfället är det som mest liknar en krets World Padel Tour. Nu kommer vi att fortsätta spela några provspel av Premier Padel som Majoren i Mexiko men turneringarna i P1-kategorin passar oss inte.”

"Alla spelare måste förbli enade"

För några dagar sedan lanserade ledarna för den spanska kretsen en inbjudan till spelare att presentera den nya versionen av World Padel Tour, men de fick inte den förväntade avkastningen. bevis är Pablo Lijos öppna brev adresserad till Alex Corretja.

"Vi fick ett brev från WPT med en inbjudan att presentera oss för "New World Padel Tour”. Jag tror att av respekt för denna krets som har gjort stora saker i så många år, med sina misstag så klart, måste vi ge den möjligheten att lyssna på dem. Sedan fattar vi, spelarna, ett beslut. Framför allt är jag med spelarna, och vi måste förbli enade.

Du kommer att ha förstått att det här slutet av säsongen lovar att vara full av överraskningar och om Agustin Tapia ännu inte har formaliserat något på sin sida verkar det som att det argentinska paret kommer att säga adjö i december.

Flera rykten tillkännager Sanyo Gutiérrez nära den unge andalusiern Momo Gonzalez. Tror du att de kommer att gå i uppfyllelse?

Sebastien Carrasco

Framtida naturläkare och brinner för padel, Seb är hälso-/mat-herren för Padel Magazine. Han jonglerar mellan pala, quinoa och eteriska oljor. Sedan snart två år tillbaka har han tagit itu med nyheten om den lilla gula bollen med samma passion.