Jeremy Scatena kvalificerade sig med sin partner Roger Aromi för de fyra sista av de FIP Rise of Canet-en-Roussillon 2022 efter en spänd match. Fransmannen förklarar sig vid mikrofonen av Padel Magazine.

Jag vill att det ska hålla i sig

Padel Magazine : Spelnivån var där med en spektakulär match.

ScatenaDet är verkligen positivt för ett par att inte spela så bra utan att komma undan med attityden. Det är sant att det var bra poäng och bra utflykter. Motståndarna var modiga, andra set var mycket bra.”

Padel Magazine : Med Roger Aromi tränar ni tillsammans, men ni har bara delat banan i två turneringar. Är den här för att stanna?

Scatena :"Jag vill att det ska hålla. Detta är en fantastisk möjlighet för båda. Han har en hög nivå och få poäng. Jag har många poäng så det är intressant för honom. Det jag också tillför honom mentalt är bra. Nästa vecka spelar vi Alonso/Esbri (Redaktörens anmärkning: i Veneto), och det är dessa matcher vi vill vinna.”

roger scatena fip uppgång

Vi är inte längre på samma galax som Ben Tison

Padel Magazine : Ditt mål är att slå den här typen av par.

Scatena :"Exakt. Jag gjorde en halv säsong där jag vann de matcher jag var tvungen att vinna, men jag gjorde ingen jätteprestation. Tison har utvecklats så mycket att om jag nu vinner spelarna i Tisons ranking betyder det att jag är en kung! Vi är inte längre i samma galax eftersom spelarna han slår dagligen är de spelare jag försöker slå för att göra en stor prestation. Vi inser inte vad han gör."

Padel Magazine : Berätta om den lilla kontrovers som det var under mötet.

Scatena :"Det är sant att vi diskuterade några bollar eftersom matchen var spänd. Igår skickade spelarna bollarna i hörnen till oss när vi skulle serve. En av motståndarna skötte sig väldigt bra och den andra väldigt dåligt. Vi gjorde vad vi kunde och jag sparkade inte en boll mot himlen, bröt min racket eller skrek på motståndarna. Jag vet inte när jag skötte mig illa... Händelsen är fantastisk hur som helst !"

Han ville slåss med mig

Padel Magazine : I slutet av matchen var det ett ögonblick när du gick för att träffa kaptenen.

Scatena :”I slutet av matchen ville motståndaren inte skaka min hand. Jag gick till tränaren för att lugna ner det, men han ville slåss mot mig. Vi gick, jag var lite varm. Han ville slå mig och Roger gick framför honom. Jag kommer aldrig att slåss på en mark av padel. Om de slår mig kommer jag att låta mig bli slagen för jag är inte här för det. De trodde att vi stal poäng, men i spända matcher är det bättre att gå tillbaka till hotellet och prata när det är lugnare.”

Padel Magazine : Storspel i perspektiv i semifinalen...

Scatena :"Bollen kommer att komma ut mycket och det kommer att bli väldigt varmt. Du vet under Covid och turneringen i Belgien var jag nästan i depression och jag trivdes inte på fältet. Idag tror jag att jag aldrig har varit så lycklig i hela mitt liv och jag älskar det på planen. Jag hoppas att det håller i sig. Jag är en känslomässig pojke.”

Du hittar intervjun i sin helhet nedan:

För att följa semifinalen mot Garcia / Inzerillo, är det precis nedan:

Från hans namn kan vi gissa hans spanska och italienska ursprung. Lorenzo är en flerspråkig passionerad sport: journalistik efter yrke och evenemang genom tillbedjan är hans två ben. Han är den internationella gentleman Padel Magazine. Du kommer ofta att se det på de olika internationella tävlingarna, men också på de stora franska evenemangen. @ögapadel på Instagram för att se hans bästa bilder på padel !