Om du har följt våra kolumner ett tag vet du säkert det Stéphane Penso, vår officiella testare. Den som nyligen erbjöd oss ​​sin ultimata guide till att välja ett racket padel”, förklarar sin resa med snöskor padel.

"Feltaget att köpa ett tungt, huvudtungt och styvt racket"

Efter flera års träning lyckades jag anpassa mina preferenser perfekt och hitta den perfekta racketen som passar min spelstil och min teknik.

Tidigt gjorde jag misstaget att köpa en tung, topptung, extremt styv racket, vilket utlöste tendinit och begränsade mig i flera månader. Därefter valde jag en rund glasfiberracket. Jag spelade med den i ungefär ett halvår, men kände snabbt dess begränsningar vad gäller kraft.

Jag valde då att gå tillbaka till ett diamantformat med styv kärna, då jag bytte från höger till vänster. Även om huvudbalansen inte längre störde mig – tvärtom, den tillät mig att göra mer kraftfulla skott – kunde jag fortfarande inte spela med ett racket med ett hårt gummi och en intolerant sweet-spot.

Hitta den rätta kombinationen

Så jag justerade mina förväntningar och hittade den kombination som var bäst lämpad för mina nuvarande behov: en droppracket med ett gummi med medelhårdhet. Jag använde dessa funktioner ett tag.

Det är därför jag i början av 2023 valde en stel kärna för att förbättra min övergripande nivå. Detta val visade sig vara fruktbart, eftersom jag märkte att mitt spelande nu är ännu mer kraftfullt och exakt. Tack vare möjligheten att prova olika racketar varje säsong och min tekniska utveckling samt det växande självförtroendet i mina skott, har jag märkt att det nu är med hårda skum jag uttrycker mig bäst, eftersom jag under årens spelande har förvärvat färdigheter som krävs för att utnyttja denna stelhet optimalt.

Idag skulle min idealiska preferens för en racket vara följande: en rund form, lackade och släta ytor, en styv kärna, en huvudvikt, ett förlängt handtag och en vadderad handledsrem.

Xan är ett fan av padel. Men också rugby! Och hans inlägg är lika slående. Fysisk tränare av flera padel, han avslöjar atypiska inlägg eller behandlar aktuella ämnen. Det ger dig också några tips för att utveckla din kroppsbyggnad för padel. Det är uppenbart att han påtvingar sin stötande stil som på fältet padel !