Stephanie Cohen-Aloro, nyligen utnämnd direktör Padel till det franska tennisförbundet (FFT), kommer till vår mikrofon för att diskutera sin nya roll.

Påskynda utvecklingen av padel

”Mitt mål är att påskynda utvecklingen av padel, eftersom det utvecklas nästan utan oss. Det var viktigt att vända hörnet. Det jag gillar med det här nya uppdraget är att utveckla saker. Efter min karriär inom tennis arbetade jag tio år inom hotellbranschen, i näringslivet, vilket gjorde att jag fick utbilda mig och lära mig mycket inom projektledning, budgethantering, leda ett team, utveckla produkter, tillfredsställa och möta kundernas krav. Jag har alltid hållit en koppling till tennis genom att också vara turneringsledare.

Det som retar mig är produktutveckling, att börja från nästan en tom sida och arbeta som ett team.

I min nuvarande roll måste vi hjälpa till att strukturera padel i territorierna och utveckla både högnivå- och fritidsövningar i klubbar.

Jag har ett kompletterande team med experter som Benjamin Tison, för att strukturera högnivådelen och utbildningen av våra ungdomar och lärare. Benjamin tar in enorm expertis padel, särskilt inom träning och hög nivå. Vårt mål är att utbilda spelare på hög nivå. Vi planerar att skapa ett nationellt centrum för padel.

Stéphane Berrafato tar hand om utveckling och konkurrens. Han arbetar med nationella och internationella tävlingar och turneringsutveckling. Stéphane känner till padel, har han gjort ett betydande arbete under flera år för padel, det är fantastiskt att ha honom vid min sida.

Min erfarenhet av näringslivet hjälper mig att försöka strukturera vår vision och följa våra projekt med glädje och gott humör.”

Do padel en stor sport i Frankrike

"Jag spelar lite padel, men jag är mer fokuserad på utvecklingen av denna sport snarare än på min egen utveckling. Mitt nuvarande mål är att utveckla sporten med mitt lag, med fokus på infrastruktur, klubbutveckling, träning av våra ungdomar och tävling.

Vi håller på att strukturera upp padel, med målet att öka antalet licenstagare och infrastruktur.

Det viktiga är att strukturera padel i Frankrike, för att fortsätta utveckla infrastrukturen, undervisningsutbudet och den höga nivån. Det är viktigt att utveckla skolor padel och att utbilda barn om denna sport. Vi vill att föräldrar överväger padel som förstahandssport. Barn måste introduceras för padel att utveckla våra framtida talanger.”

Xan är ett fan av padel. Men också rugby! Och hans inlägg är lika slående. Fysisk tränare av flera padel, han avslöjar atypiska inlägg eller behandlar aktuella ämnen. Det ger dig också några tips för att utveckla din kroppsbyggnad för padel. Det är uppenbart att han påtvingar sin stötande stil som på fältet padel !