Teodoro Zapata är 42e världsspelare i FIP-rankingen och en av de mest kända spanska spelarna i Frankrike, för alla aficionados de padel. Spanjoren är närvarande på de professionella kretsarna, sen World Padel Tour och nu Premier Padel.

Teo Zapata är också emblematisk partner till Cyril Hanouna. Han delade också banan med en viss Ben Tison, innan deras förening upphör 2022.

Det är också den enda spelaren att ha vunnit de tre upplagorna av Interclubs i Frankrike: två gånger med All In 69 och, i år, med Casa Padel.

Vi kunde chatta med Teo för att berätta om alla de senaste nyheterna om honom!

3 franska lagmästerskapstitlar, en första

Jag är väldigt glad över att ha kunnat vinna det här franska mästerskapet tre gånger. Framför allt är jag glad för laget. Med All In Lyon, som jag var med i två år, hade vi en fantastisk grupp, med vänner som jag kände sedan tidigare. De här två åren gick riktigt bra och jag hade mycket nytta av det.

Och i år med Casa Padel, med spelare som jag också kände, som Miguel Semmler eller Mario Huete. De andra, jag kände dem inte riktigt men de behandlade mig som familj. Det här är en grupp som har kommit långt för att komma hit, och det har gått riktigt bra!

2024, fortfarande med Casa Padel ?

Jag kommer att engagera mig i Casa Padel 100% nästa år och vi går för titeln igen!

Det enda problemet som skulle kunna hindra mig från att spela är om det fanns en turnering på den professionella kretsen samtidigt. Men om det inte blir någon konkurrens samtidigt som Interklubbarna så spelar jag med Casa Padel 100%.

CYRIL HANOUNA INTERCLUBS CHAMPIONS of France CASA PADEL

Resultatet för säsongen 2023

Jag avslutade förra året med att nå mina mål. Det var en väldigt vanlig säsong. Inledningen av säsongen var inte bra men det fanns en comeback på Reus Open, en turnering med ett fantastiskt resultat (Red. anm: en kvartsfinal)!

Avslutningen på säsongen med Fran Guerrero var otrolig. Tack vare honom kunde jag verkligen uppnå mina mål och jag börjar den här säsongen med en mycket bra placering i tabellen. Jag ska se till att göra det ännu bättre den här säsongen.

Hans separation från Fran Guerrero

I år kommer jag att spela tillsammans med Enrique Goenaga. Med Fran är vår förståelse perfekt, han är en fantastisk vän på banan och det var ett nöje att spela med honom. Vi kommer riktigt bra överens!

Men beslutet togs när han ville prova något nytt och skrev på hos Arnau Ayats. Min egen väg tog mig till Enrique Goenaga som är 43:a i världen. Jag är väldigt nöjd med det. Han är en ung spelare, med en otrolig framtid, som motiverar mig ännu mer för det kommande året!

ZAPATA GUERRERO MEXICO ÖPPET

Dess ambitioner och program för 2024

Redan denna vecka innebar en stor förändring för många spelare, med starten av denna nya krets: Ultimate Padel Tower (UPT). Jag är för närvarande i Galicien och jag kommer att gå in i åttondelsfinalen idag.

2024 kommer att bli ett år med mycket färre turneringar. Det kommer vara Premier Padel och förmodligen några FIPs. I år hoppas jag att vi kommer att kunna ha otroliga turneringar!

Efteråt återstår det primära målet Premier Padel som är kretsen nummer 1 idag. Jag kommer också att spela UPT för i sanning är det en krets som är riktigt välorganiserad och förutsättningarna är fantastiska.

Det andra målet är att försöka komma in i de sexton bästa paren i världen: det är ett mycket ambitiöst projekt, men med tanke på laget är det ett uppnåeligt mål. Vi ska se till att nå vårt mål varje dag!

Hans nya förening med Oxdog

Slazenger är ett varumärke som hade andra prioriteringar för sin tillväxt. Hon ville inte fortsätta med mig. Så jag diskuterade med Oxdog och de gav mig välkomnas med stor entusiasm. Utrustningen är riktigt bra och det gick väldigt snabbt mellan märket och mig.

Jag kommer också att sponsras av Padel Min älskling, som ska ta hand om kläderna.

För att sammanfatta, i år kommer jag att spela med ett racket Oxdog och jag kommer att kläs av Padel Min älskling.

Hans vägs ände med Benjamin Tison

För mig är Ben Tison som en bror. Han är inte bara en lagkamrat, han är en av mina bästa vänner. Jag är alltid glad över att få komma till Frankrike och att få träffa honom varje gång jag kommer.

Benjamin är helt enkelt personen som fick mig att bli en professionell spelare. Det gjorde att jag kunde spela mot de bästa spelarna i världen. Allt är tack vare honom.

Ben och jag var tillsammans i två år, vilket verkar vara en lång tid för ett par. Men det är sant att i padel För närvarande finns det många turneringar, många saker att göra... Vi ändrade planer, båda två, men jag var alltid glad över att spela med honom, för att komma på banan tillsammans med honom eftersom han har en väldigt konkurrenskraftig mentalitet . Vi hade mycket nytta och vi kämpade mycket på banan.

Vi var tvungna att skiljas men det är så livet är. Ben är en fantastisk person och vi är fantastiska vänner, precis som vi var förut!

varumärke zapata

Hans umgänge med Cyril Hanouna

Till att börja med, det faktum att Cyril närmar sig topp 50 och att han kan komma närmare sitt mål, det är jag väldigt glad över. Jag tror att i vår förening låter jag honom höja sin nivå. Men Cyril har förbättrats de senaste månaderna för att nå sitt mål. Utan det hade det varit omöjligt, så jag är väldigt glad för hans skull.

Min personliga relation med honom är fantastisk. Vi hade det väldigt bra känsla från början. Vi kom överens väldigt snabbt. Även utanför planen har han blivit en vän: vi chattar väldigt ofta på WhatsApp.

För mig är han inte bara en lagkamrat, som folk kanske tror. De tror att vi spelar turneringen och när det väl är klart pratar vi inte med varandra längre. Han är faktiskt en vän till mig eftersom vi spenderar mycket tid tillsammans. Jag tror att vi har det bra tillsammans och njuter av det.

För mig är den personliga biten med en lagkamrat väldigt viktig. Med Cyril är det fantastiskt.

Att övervinna språkbarriären med Cyril

Vi förbättrade båda vår engelska, vilket gjorde att vi kunde kommunicera bättre med varandra. Efteråt pratar han franska, jag pratar spanska och om vi har problem med att förstå så ber vi någon i närheten förtydliga.

På banan är det lättare eftersom det inte finns så mycket att säga till varandra. Vi måste helt enkelt kommunicera om rörelser kopplade till padel. Utanför banan har vi vår tränare som hjälper oss. Så i slutändan är det inte särskilt komplicerat att prata med varandra.

En nödvändighet för spelare att tala engelska

Jag kanske inte är den bästa personen att prata om det här eftersom jag själv har mycket svårt med det här språket, men jag tror att det blir grundläggande för spelare att prata engelska för att kunna kommunicera med alla.

Idag är engelska det universella språket, och jag tror att det är viktigt, för spelare padel men för alla också, att veta hur man talar engelska!

Gwenaelle Souyri

Det var hans bror som en dag sa åt honom att följa med på en bana. padel, sedan dess har Gwenaëlle aldrig lämnat domstolen. Förutom när det gäller att gå och se sändningen av Padel Magazine, Du World Padel Tour… eller Premier Padel…eller de franska mästerskapen. Kort sagt, hon är ett fan av denna sport.