Mycket glad över att ha vunnit Franska Interklubbmästerskapet med All In Padel, återvände Teo Zapata till Mario Corderos mikrofon om tävlingen och olika aktuella ämnen.

En grupp vänner

”Jag är väldigt glad för laget, för den här kompisgänget som vi har bildat. Jag tycker att det här året var svårare än förra året, vi kan se att lagen har stärkts.

Till slut vann de nästan utan min hjälp eftersom jag bara kunde komma till semifinal. Det är sant att vi igår tog hem den avgörande poängen, Johan och jag, men idag vann de innan jag behövde spela. I slutändan kommer jag, förutom segern, att minnas dessa fantastiska stunder utanför, denna utmärkta atmosfär. Det är annorlunda jämfört med professionella turneringar, jag är väldigt glad över att komma och spela här med dem.”

Begränsa närvaron av utländska spelare på Interclubs?

”I år har flera lag förstärkts med professionella spanska spelare, jag tror att det gör att nivån kan höjas. Varje år är turneringen tuffare och jag tror att det är väldigt positivt för padel franska. Jag tror att vi behöver en gräns, som i Italien, så att vi har en majoritet av franska spelare i laget, men jag tycker inte att vi ska gå till den andra ytterligheten och förbjuda utlänningar att delta heller. Jag tror att det är bra för nivån på turneringen att tillåta människor utifrån att delta."

"För tillfället vet jag inte vem jag kommer att spela med nästa år, jag hade erbjudanden från andra lag för 2023, men jag har åtagit mig All In och jag håller mina löften. För 2024 vet jag inte än, det beror också på datum och professionella turneringar som det kan finnas samtidigt, men jag hoppas fortfarande vara där nästa år.”

Tränar gärna

”Jag är väldigt nöjd med mitt slut på året, jag hade mina bästa resultat den senaste månaden så jag är väldigt nöjd. Jag gillar inte riktigt när spelare säger "i morgon, en ny dag på jobbet", jag tror att vi är privilegierade som kan göra ett jobb som vi älskar. Jag är glad när jag kan vara med mina vänner och slappna av lite, men att träna varje dag, bli fysisk, vara med mitt lag, resa på turneringar, det är det jag gillar att göra. Pausen kommer att bli bra men jag kommer att fortsätta träna varje dag, för jag är gladare när jag tränar än när jag inte gör någonting.”

Ange de 16 bästa paren

"Nästa år är målet att försöka bli bland de 16 bästa paren i världen. I den Premier Padel Major och P1, det finns 16 frön, så mål nummer 1 är att vara en del av det. Jag vet att det är ambitiöst men jag tror på det och jag kommer att göra allt för att uppnå det."

"För tillfället spelar jag med Fran Guerrero. Vi avslutade säsongen väldigt bra och jag tror att vi vill spela tillsammans, men man vet aldrig, i toppen av rankingen kommer det att ske stora förändringar, och det kan finnas en bra möjlighet. Men annars, ja, jag är väldigt entusiastisk över det här projektet och jag hoppas att vi fortsätter.”

"Du kommer att fortsätta att se mig här i Frankrike. När jag kommer ska jag leka med min vän Cyril. Vi måste först se kalendern och hur vi kan organisera det hela, men du kommer att se mig, det är säkert.”

För att se intervjun i sin helhet finns den nedan:

Xan är ett fan av padel. Men också rugby! Och hans inlägg är lika slående. Fysisk tränare av flera padel, han avslöjar atypiska inlägg eller behandlar aktuella ämnen. Det ger dig också några tips för att utveckla din kroppsbyggnad för padel. Det är uppenbart att han påtvingar sin stötande stil som på fältet padel !