På tröskeln till Nationale 1 Interclubs intervjuade vi mannen som nu är den nya aktiva fransmannen nummer 1, Thomas Leygue.

Målet med Casa Padel : titeln

"För första gången kommer jag att delta i de franska lagmästerskapen, och jag är stolt över att representera Hem Padel. Målet är tydligt för oss: att vinna titeln. Det är en ambition som resonerar i hjärtat hos varje medlem i laget, och jag känner att vi har vad som krävs för att uppnå det.

När det gäller vem jag kommer att spela med är frågan fortfarande öppen. Den slutliga sammansättningen kommer att bero på lagkaptenernas beslut. Själv anpassar jag mig lätt och jag tycker att Teo Zapatas spelstil stämmer väl överens med mitt sätt att spela. Men i slutändan är jag redo att anpassa mig.”

Ambitioner för 2024

”Jag har inget specifikt mål när det gäller ranking. Som jag alltid har sagt, det som är viktigt för mig är att hitta konsekvens i mina resultat. Naturligtvis skulle jag inte säga nej till progression i rankingen, att sikta på 70, 50 eller till och med topp 40 skulle vara fantastiskt. Men mitt huvudfokus är fortfarande på att förbättra min konsistens på kretsen.

Mental stabilitet och stabilitet med partners är också viktigt. Med min partner (Ferran Insa) har vi utvecklat vår egen spelstrategi. Denna stabilitet är en stor tillgång för mig. För nu spelar vi bra tillsammans, vi hade en väldigt bra avslutning på säsongen och jag hoppas att det fortsätter så.”

Thomas Leygue knöt näven 2024

Insa: den idealiska partnern

"För tillfället är vårt beslut tydligt: ​​att fortsätta vår resa tillsammans. Han spelar fortfarande väldigt bra och han har lärt mig mycket, men jag tror att jag har större marginal för förbättring än han. Det får vi se på lång sikt, men i alla fall på kort sikt kommer jag att stanna hos Insa. 

Det faktum att inte längre vara citat-unquote teamledaren och att ha någon som har en sådan stabilitet är en stor hjälp, så jag tror att idag är den idealiska partnern för mig. Vi kompletterar varandra väldigt bra och vi får se vad som händer i år!” 

Tillbakablick och mognad

”När jag ser tillbaka, mäter jag de framsteg som gjorts och den mognad som förvärvats under åren. Jag upplevde upp- och nedgångar, förändringar i partners, vilket är vanligt i team. Idag är jag bättre på att hantera de utmaningar som uppstår, tack vare den mognad och erfarenhet som jag fått.

Jag har alltid en speciell tanke för Nicolas Trancart, som jag delade ett och ett halvt års tävling med. Trots oegentligheterna i mitt spel då litade han på mig.”

"Jag tycker om att spela till vänster men för tillfället har jag bättre resultat till höger och jag är ännu inte redo att byta tillbaka till vänster."

Utsikter för det franska laget

Thomas Leygue från baksidan av Frankrikes World Cup 2022 Dubai-lag

"Framtiden för det franska laget är vid en vändpunkt, med avgången av emblematiska figurer som Benjamin Tison och Jérémy Scatena. Deras frånvaro lämnar ett tomrum, inte bara när det gäller färdigheter på planen utan också för atmosfären och ledarskapet de medförde. Jag ser dock detta som en möjlighet för den nya generationen, som jag är en del av, att ta ledningen och visa vad vi kan.

Det är sant att vi kanske inte är lika konkurrenskraftiga direkt, men jag är optimistisk inför framtiden. DE padel i Frankrike är full av talang, med lovande unga spelare redo att göra sig ett namn. Vi har framför oss utmaningen att bygga ett nytt konkurrenskraftigt lag som kan hålla Frankrike på högsta nivå.”

Intervjun i sin helhet:

Dorian Massy

Ny följare till padel, Jag är fascinerad av denna dynamiska sport som kombinerar strategi och smidighet. Jag hittar i padel en ny passion att utforska och dela med dig på Padel Magazine.