Intervju med Timéo Fonteny, som ännu inte är 17 år och precis har tävlat första finalen av P1500 vid 4Padel Bordeaux med Quentin Ayuso.

Trött men fokuserad

Vi hade planerat med Yoan att göra en försäsong med mycket fokus på fysisk kondition (10 timmar per vecka och 6 timmars träning padel) under hela januari och början av februari. Tyvärr bröt Yoan foten den 1 januari och det störde schemat som vi hade satt upp med vår tränare Alain Henry.

För min del ändrade jag inte de olika deadlines som planerats, jag letade bara efter andra partners för februari och mars turneringarna. Jag avslutade min försäsong precis innan denna p1500 så jag kom till turneringen ganska trött men så fort jag kom in på planen kände jag mig bra, jag var koncentrerad från matchens början.

Quentin (Ayuso) var som vanligt väldigt stark från början till slut och det gjorde att jag kunde behålla fokus på mig själv, jag visste att han gjorde jobbet på sin sida.

Resan för att nå finalen

Första matchen var ingen lätt lottning men vi kunde komma in i turneringen bra från start och vi vann i två set.

I kvarten, lördag kväll, hade vi en mycket komplicerad match mot Simon Wagner och Alexis Coulombeau som spelade en otrolig match med mycket aggressivitet. Det tog oss tre set att vinna, matchen varade i två timmar och var väldigt nervös, men det är fantastiskt att ha lyckats gå ut som segrare!

I semifinalen vann vi i två set mot Sanchez och Rouanet: en bra prestation eftersom Quentin och jag senast spelade dem (på p1000 av Esprit Padel i Lyon för ett år sedan), förlorade vi i 3 set.

Mycket roligt trots förlusten i finalen

I finalen visste vi att vi inte var favoriter alls, men vi gick in på planen med önskan att få vår första p1500 för oss båda. Vi hade ett bra första set totalt sett men de var bättre och vann i pengar-tid.

I början av den andra kände jag att jag fysiskt började kämpa men Quentin fick mig tillbaka från 4/0 dubbelpaus för dem. Han sa åt mig att spela som jag ville och det var där vi började vår comeback. Vi böjer oss för slips av det andra setet efter en stor fysisk kamp i den här finalen men jag gillade verkligen att spela med Quentin och att bli coachad av min partner Yoan.

Xan är ett fan av padel. Men också rugby! Och hans inlägg är lika slående. Fysisk tränare av flera padel, han avslöjar atypiska inlägg eller behandlar aktuella ämnen. Det ger dig också några tips för att utveckla din kroppsbyggnad för padel. Det är uppenbart att han påtvingar sin stötande stil som på fältet padel !