Benjamin Tison och Teo Zapata formaliserade sin separation denna vecka. Padel Magazine träffar den franska nr 1 för att göra en inventering och prata om framtiden.

"Han kunde inte vägra"

Padel Magazine : Separationen mellan Teo och dig är officiell, hur gick det till? Sedan när formaliserades detta?

Ben Tison:"Det har varit officiellt i två dagar. Teo ringde mig för att berätta att han hade ett erbjudande från en mycket bra topp 40-spelare. Jag kommer inte att berätta namnet för dig eftersom han inte har meddelat det än, men han kunde inte tacka nej. Det gick väldigt snabbt, det är ganska lätt som en diskussion.

Erbjudanden mellan 55 och 75

Padel Magazine : Trots dina bästa resultat med honom kände vi ibland att laget planade ut... Är denna separation en välsignelse i förklädd?

Ben Tison:”Jag håller inte med eftersom vi gjorde sex målningar i år medan han bara hade gjort två under hela sin karriär och jag hade en. Då och då hade vi svåra tider som par på planen, men det berodde mer på turneringssekvensen. Varje gång vi hade ett sämre skott visste vi hur vi skulle studsa tillbaka. Vi har till exempel ett dåligt resultat i Rom och vi studsar tillbaka genom att göra en målning i Mästarna bakom.

"Under den senaste turneringen i Madrid är det sant att vi inte hade den bästa attityden.

Nu är det en välsignelse i förklädd, vi får se i framtiden... Men förra gången vi gjorde slut spelade vi båda dåligt efteråt. Vi måste lyfta fram de sex bord vi gjort eftersom jag får erbjudanden från spelare som jag ansåg vara starkare än mig tidigare, och nu säger jag till mig själv att jag är på nivån.

Tison Zapata Premier Padel Major Italien 2022

Padel Magazine : Du är vänsterhänt. Oundvikligen måste spelare uppskatta din profil. Har du redan nycklar. Vilka profiler i så fall? Är de nödvändigtvis spanska?

Ben Tison:"Jag är vänsterhänt, men jag är fortfarande fransman. Om det fanns 96 fransmän och 4 spanjorer skulle vi först spela mellan oss. Jag kommer säkert att bli ett offer för det, men jag har fortfarande en hel del erbjudanden mellan 55 och 75. Jag har inte valt alls än. "

"Jag ska göra Challengern med Juanlu Esbri, men bara för en turnering. Jag har turen att spela med en spelare som är lite starkare än mig i den här turneringen, så jag ska försöka dra nytta av det och ta poäng.

esbri glöd

Låt kretsarna komma överens

Padel Magazine : Vi såg ett WPT-par som användes för att vinna huvuddragningen (Fernandez / Diestro) vid APT på Teneriffa. Skulle vi också kunna se dig där tillsammans med din (blivande) partner?

Ben Tison:"Jag har redan gjort några, men det är inte en del av min prioritet att veta det mellan WPT och Premier Padel/FIP, APT är helt klart den tredje kretsen. Jag kommer att gå om en vecka jag är ledig och det finns en APT-scen, för det är alltid välorganiserat."

"Jag hoppas speciellt att alla dessa banor kan komma överens och att vi alla spelar likadant!"

Från hans namn kan vi gissa hans spanska och italienska ursprung. Lorenzo är en flerspråkig passionerad sport: journalistik efter yrke och evenemang genom tillbedjan är hans två ben. Han är den internationella gentleman Padel Magazine. Du kommer ofta att se det på de olika internationella tävlingarna, men också på de stora franska evenemangen. @ögapadel på Instagram för att se hans bästa bilder på padel !