Manuela Schuck är en mästare på banan, och ett exempel utanför den. Upptäck hennes fantastiska historia och hennes lätta sätt att leva livet som en professionell spelare.

Jag kommer aldrig att gå tillbaka!

Lorenzo : Berätta din historia. Hur började du padel och kom du till Spanien?

Manuela: "Jag började på en klubb nära mitt hus med mina föräldrar. När jag var 12 blev jag inbjuden att spela för Brasiliens minderåriga lag. Jag började träna lite mer, och att resa då och då. Mina föräldrar stöttade mig mycket. När jag var 15 spelade jag den brasilianska kretsen med min svägerska. Vid 16 hade jag min första uttagning med landslaget.

Lorenzo: När ville du åka till Spanien för att träna?

manuela : När jag var 19 ville jag testa Barcelona i 3 månader med Juan Alday. Jag gillade det inte alls och sa att jag aldrig skulle åka tillbaka! Jag gillade inte att vara ensam. Jag studerade arkitektur på den tiden. Jag åkte tillbaka till Brasilien och jag var nummer 1 på den brasilianska kretsen. Jag blev tillsagd att åka tillbaka till Spanien, och en dag bestämde jag mig för att åka tillbaka dit för att spela World Padel Tour.

Det skulle vara viktigt att det blev mycket mer jämlikhet

Lorenzo: Hur ser du på situationen för padel feminina och den potentiella signaturen av damerna på Premier Padel ?

manuela : Det är ett väldigt komplicerat ämne, eftersom vi inte kontrollerar. Men ju mer internationellt det blir, desto mer kommer det att växa. Det skulle vara viktigt att det blev mycket mer jämlikhet. Det fanns en tid då padel maskulint var mycket mer attraktivt, men det är över. Vi jobbar mycket.

Det får inte finnas någon exklusivitet, för vi måste kunna spela flera turneringar. Jag vill ha en krets som ger oss golvet och låter oss bära vikt. Vi representerar showen.

Lorenzo: Hur känner du stödet från fansen från Brasilien?

manuela : Med sociala nätverk läser jag mycket saker, och jag får väldigt vackra energier. Jag känner denna styrka. Jag känner det på banan. Jag vill vinna, men i slutändan går vi inte härifrån med pengarna eller troféerna. Vi kommer att gå härifrån med människorna, upplevelserna, ögonblicken, känslorna. Det är det viktigaste, och det är det jag trivs med.

Från hans namn kan vi gissa hans spanska och italienska ursprung. Lorenzo är en flerspråkig passionerad sport: journalistik efter yrke och evenemang genom tillbedjan är hans två ben. Han är den internationella gentleman Padel Magazine. Du kommer ofta att se det på de olika internationella tävlingarna, men också på de stora franska evenemangen. @ögapadel på Instagram för att se hans bästa bilder på padel !