Efter att ha haft en mycket bra säsong, präglad av 5 segrar i P1000, såg Yanis Muesser tillbaka på sitt år och sina projekt under Interklubbar 2023, vilket han bestred med den 4Padel Strasbourg.

5 P1000 vann 2023!

"Jag hade aldrig vunnit en P1000 innan det här året. Det började väldigt starkt i Strasbourg, hemma, för årets första turnering. Bakom vann jag två andra P1000 med Simon (Wagner) och två med Jérémy Garcia. Den andra punkten är de franska mästerskapen som vi inte skulle delta i och där vi slutade på elfte plats. Framför allt lyckades vi tävla i ett set med Bastien Blanqué och Thomas Leygue så det är väldigt positivt. Den negativa punkten är Simon och jag har varit lite oregelbunden under säsongen, vi har inte riktigt lyckats bekräfta våra goda resultat varje gång.”

Försvarsarbete som lönar sig

"Som alla tennisspelare måste jag verkligen arbeta och anpassa mig för att bli en riktig tennisspelare. padel. När jag började padel, Jag hade mycket bra offensiva kvaliteter, särskilt med dunderträffen. Och eftersom jag var ganska bra på dubbeltennis var jag också bekväm på volley. Den andra sidan av myntet är att jag hade stora luckor i försvaret.

I år kunde jag träna mer, göra fler korgar, och det gjorde att jag fick självförtroende på baksidan av banan. Det är fortfarande mycket arbete kvar men jag tror att jag har tagit igen en del av mitt gap med de bästa franska spelarna. Detta översattes inte nödvändigtvis till rankningar, men det var också ett speciellt år eftersom jag var tvungen att lämna in min masteruppsats från en handelshögskola.”

”Nästa år ska jag ta min TFP och jag skulle vilja åka utomlands lite under helgerna. Jag har inte haft möjlighet att åka till Spanien än men med mitt nya schema kommer jag att kunna skaffa mig erfarenhet utomlands.”

"Vi fick Interclubs att tvivla på fröet nummer 1"

"Vi var seedade 7, vi slutade på en sjätte plats. Målet var att sluta femma, men med tanke på lottningen och nivån på lagen är vi mycket nöjda med det här resultatet. På planen uppnådde vi några fantastiska saker, vi kunde göra mer än att tvivla på frö nummer 1, vi ledde 1 match till 0 och 1 set till 0 i den andra matchen...”

– Det var en riktigt bra stämning. Lagmatcher, jag älskade det redan i tennis men här padel det var riktigt bra. Det var väldigt välorganiserat, i en klubb som andas padel, alla spelade matchen så det gör att vi verkligen kan avsluta säsongen bra. I laget om 4Padel Strasbourg vi känner varandra väl, vi kunde blanda paren och till och med integrera Albano Olivetti, som presterade otroliga prestationer, det var verkligen ett plus!”

"Den enda lilla frustrationen jag har gäller min personliga prestation. Jag var lite inne och jag kunde inte nödvändigtvis spela mitt spel fullt ut. Teamet kunde återhämta mig, dra upp mig, det är fantastiskt att ha vänner som kompenserar för det!"

Slutet på Muesser / Wagner-paret...

”Efter att ha klarat TFP skulle jag vilja träna grundligt och försöka göra en praktikplats per månad utomlands, särskilt i Spanien.

Normalt kommer Simon och jag att sluta spela tillsammans. Vi vill skaffa oss erfarenhet var och en på egen hand, även om vi inte utesluter att spela några turneringar tillsammans eller bilda ett par igen i framtiden. Men för tillfället vill vi utvecklas individuellt, hitta partners som är lite mer på plats taktiskt. Försöker i princip hitta erfarenhet hos en annan spelare. Försök att hitta en permanent partner för att spela P2000, P1500 och några P1000 och gå sedan till FIP i april för att få erfarenhet på den internationella kretsen."

Xan är ett fan av padel. Men också rugby! Och hans inlägg är lika slående. Fysisk tränare av flera padel, han avslöjar atypiska inlägg eller behandlar aktuella ämnen. Det ger dig också några tips för att utveckla din kroppsbyggnad för padel. Det är uppenbart att han påtvingar sin stötande stil som på fältet padel !