Yohan Menzoyan är en man med en atypisk bakgrund. Från början frisör, blev han snabbt intresserad av innehållsskapande och blev en influencer. Nyligen upptäckte han padel och blev ett fan. Idag deltar han i Cupra Padel-Point Tour 2023 i Beausoleil, för det 13:e datumet för rutten i år.

Vid mikrofonen av Alice de Caunes berättar han om sin resa och hans senaste förhållande till padel.

Beroende av padel

”Jag visste att jag ville bli frisör när jag var liten. Jag brukade klippa min mammas lugg medan hon sov. Sedan upptäckte jag inflytande och genom att skapa innehåll började jag få prenumeranter. Jag bygger på att skapa innehåll, det är där jag mår bäst.

Det har gått ett år sedan jag började spela med vänner och jag kan inte komma ifrån det. padel : det är superberoendeframkallande. Jag tror att alla är överens om att det är en beroendeframkallande sport."

"Till slut hade jag roligt med sport, hår och inflytande."

Hur hittar du idéer för att skapa innehåll?

”Det beror på vilket innehåll vi behöver. I allmänhet görs det genom känsla. Jag har en idé som plötsligt kommer till mig. Jag tar mig tid att skriva det, jag filmar det och redigerar det. Det är verkligen nöjet som kommer först."

Snart en video om padel ?

"Jag filmade alla turneringarna padel att jag gjorde. Så jag börjar få lite innehåll. Jag vill göra en video för att prata om den här sporten för de som gör det eller de som inte gör det och som skulle vara intresserade av att göra det. Det kommer väldigt snart. Detta kommer att publiceras på Instagram, Youtube och TikTok.

Frisör sedan spelare padel : En slumpmässig ?

"Det är väldigt roligt. Jag tror inte nödvändigtvis att jag har lätt för padel tack vare min frisörkunskaper. Handledens flexibilitet padel är inte nödvändigtvis bra, det är bättre att hålla sig ganska stel med ett hammargrepp. Jag försöker ta mig ur det för att ha rätt reflexer."

Upptäckten av padel

"Det har gått ett år sedan jag började padel. Det är väldigt komplett. Jag har aldrig riktigt spelat racketsporter. Till slut upptäckte jag padel och jag hade en viskning. Det är en så bra sport."

Cupra Padel Point Tour

"Jag är ett fan av evenemanget. Teamet är supercoolt. Vi upptäcker många olika platser och terränger. Vi spelade på grönt, blått, till och med rött gräs. Det finns inomhus och utomhus, vi träffar massor av människor, det är så bra. Du kan spela med proffs, det är inte för alla.

Det finns även uppvisningsmatcher där man kan se proffs spela. Barn kan vinna priser, det bjuds på lotterier, aperitifer... Det är fantastiskt.”

En match med Maxime Moreau, franska nr 4, och Alexandre Leruste, vad betyder det?

"Jag spelade 5 minuter med dem och jag trodde att jag skulle ta igen ett år padel som jag hade gjort. De rättade mig och rådde mig, jag hade en blast."

Yohan Menzoyan hade också träffat Lucile Pothier och Marie-Amélie Dardaine i Bandol : ”Nu följer jag dem på nätverken och vi skriver till varandra då och då. Det är så häftigt att få bra råd från proffs.”

För att se hela intervjun:

Amance Redondy

Blev ett fan av padel, jag tänker hålla dig uppdaterad med alla nyheter padel ! Vi ses snart i backen!