Zlatan Ibrahimović gjorde ett anmärkningsvärt framträdande på Allianz Cloud, mitt i Milanos semifinal. Premier Padel P1. Fotbollssuperstjärnan blev omedelbart i centrum för uppmärksamheten och tog gladeligen autografer och selfies, särskilt med Alejandro Galan, som precis vunnit sin match i lördags.

Le padel, "mitt element"

"Här är jag i mitt esse. DE padel är en passion för mig, en sport som jag gillar särskilt”, förklarade Zlatan, möttes av ovationer och ramsor från fansen. "Jag har spelat i åtta år och jag öppnade till och med dedikerade sportcenter för att dela denna passion. DE padel är tillgängligt för alla, och det är det som gör det så charmigt”, förklarar han.

Ibra lyfter fram den lekfulla aspekten och snabba tillväxten av padel : "Det är inte en sport där man måste vara proffs för att ha kul. Till skillnad från tennis, som är mer krävande, padel är trevlig även för nybörjare.” Liksom han hänger sig många fotbollsspelare åt padel, ofta briljant.

Jag siktar på det fysiska

Frågade om den potentiella fördelen med toppfotbollsspelare i padel, svarar Ibra med humor: ”Jag klarar bollen bra mot glaset, men jag saknar fortfarande lite teknik. Jag fokuserar på kroppslighet, samtidigt som jag strävar efter att utvecklas."

Hans besök fortsatte med en promenad på fältet, tillsammans med Luigi Carraro, ordförande för International Federation of Padel, och foton med Nasser Al Khelaifi, dess tidigare president i PSG och kretspresident Premier Padel.

nasser Zlatan Ibrahimovic galan
Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padel vid Club des Pyramides 2009 i Parisregionen. Eftersom padel är en del av hans liv. Du ser ofta honom turnera i Frankrike för att täcka de stora evenemangen i padel Franska.