Léa Godallier ser tillbaka på sin säsong på World Padel Tour och på hennes debut som en padel professionell.

Padel Magazine : Du är idag en av cheferna för det franska teamet padel, ändå är det en sport som du äntligen upptäckte ganska nyligen efter flera år i tennis, kan du berätta mer?

Lea Godallier: ”Jag spelade tennis i nästan 15 år och nådde rankningen -4/6. Jag upptäckte padel på Bordeaux Tennis Club och jag tyckte det var väldigt roligt. Det är en sport som spelas som ett lag, mycket tillgänglig som jag omedelbart gillade. Jag spelade min första officiella turnering i december 2016. Därifrån gillade jag tävlingar och jag gjorde mer och mer tills jag började på professionell krets, det finns nu en ett och ett halvt år. ”

Padel Magazine : Du flyttade till Madrid för ett år sedan för att bli professionell padel, berätta om dina typiska veckor i Madrid? 

Lea Godallier: ”Ja, jag tog en lägenhet nära Madrid i september 2019 för att kunna fortsätta träna med min tränare Jorge De Benito och för att lättare kunna flytta till tävlingarna i World Padel Tour.

Jag spelade hela säsongen med Laura Clergue som också var i Madrid, det gjorde att vi kunde träna två gånger i veckan med våra respektive tränare. Jag tränar också på min sida med Jorge och vi spelar också träningsmatcher, i genomsnitt två gånger i veckan. 

Jag har också fysiska sessioner fem gånger i veckan med min fysiska tränare, som också är min älskling 🙂

I år har det varit speciellt med hälsokrisen, men mellan turneringarna i Madrid-kretsen, FIP STAR och kretsen av World Padel Tour, vi måste ha spelat i genomsnitt 2 till 3 turneringar per månad! ”

terräng padel lea godallier hoppa bandeja

Padel Magazine : Vilka är dina bästa resultat hittills? Och vad är dina ambitioner på banan?

Lea Godallier: ”Mitt bästa resultat hittills: två 1/8mina öppna finaler World Padel Tour gjort i år. För tillfället skulle målet vara att nå topp 30 nästa år. ”

Padel Magazine : Du kunde spela världens bästa par av World Padel Tour. Vad behöver du för att kunna tävla med dessa spelare? 

Lea Godallier: ”Det var en mycket bra upplevelse att möta det första världsparet. De är spelare som har behärskat sporten både tekniskt och taktiskt. De spelar padel under mycket lång tid och det visas på banan. Jag tror att det finns områden där de alltid kommer att vara starkare, men för att kunna tävla en dag måste jag redan fortsätta arbeta hårt och kanske komma med en annan spelstil, mer baserad på min tennishistoria och mina fysiska egenskaper. “

Léa godallier segerhand knytnäve P2000 Pyramids

Padel Magazine : Vi såg dig spela med Agustin Tapias Nox AT10 Genius, varför valde du den här racketen? Tror du att du kommer att förändras 2021?

Lea Godallier: ”Jag valde Nox AT10 Genius eftersom det är en mycket mångsidig racket som gör att jag känner mig bekväm i attacker och försvar. Valet var inte särskilt enkelt heller, eftersom jag också gillade flera andra racketar från LUXURY-sortimentet. Jag är för närvarande i testfasen 2021 och jag kommer snart att kommunicera om mitt val! “

léa godallier world padel tour forehand volley
Team Padel Maj

laget Padel Magazine försöker erbjuda dig sedan 2013 det bästa av padel, men också undersökningar, analyser för att försöka förstå världen av padel. Från spelet till vår sportspolitik, Padel Magazine står till din tjänst.