Adrien Maigret, fransk landslagsman, och Yoan Boronad, medlem av det franska juniorlaget och hoppfull om padel French, vann en P1000 i helgen i La Rochelle, den första i den unge katalanens karriär. Adrien berättar om denna lilla händelse.

En roll som gudfader

Idén att spela en P1000 med Yoan kom när han frågade mig om råd och att hjälpa honom hitta en materialsponsor för i år. Jag satte honom i kontakt med Kristina Clément från Nox. Han skrev till slut på för varumärket och så jag berättade för honom att jag skulle ta på mig rollen som gudfader i Team Nox och att jag skulle spela en P1000 med honom den här säsongen.

Med mitt lite fullspäckade schema kunde jag inte hitta ett tidigare datum utan säsongen men jag hade möjlighet att vara ledig för P1000 den 4:ePadel från La Rochelle, en klubb som jag verkligen gillar med en fantastisk atmosfär. Jag har en vän som bor där och det gör att jag kan träffa honom igen varje år.

"Yoan kontrollerade spelet"

Yoan accepterade min begäran och vi vann den här turneringen med en bra prestation. Vi förlorade bara ett set, i kvartsfinalen, men det var främst på grund av mig: jag hade ett andetag i andra set, jag var trött på P2000/FIP Bourg-en-sekvensen. Han höll huset i denna kvartsfinal där han var väldigt stabil. Seger 7/5 4/6 6/2 mot Paumard / Durieux. I semifinalen, seger genom att båda spelade mycket bra mot Coirault / Boutel: 6/2 6/3.

Seger i finalen 6/4 6/4 mot Armagnac / Coulombeau. Fantastisk final, Yoan var väldigt bra på att kontrollera spelet i försvaret vilket gjorde att jag kunde vara slagkraftig i anfallet. Han skakade inte i slutet av setet.

"Stolt över att ha hjälpt honom att vinna sin första P1000"

Jag informerade honom om hela turneringen. För mig är hans förbättringsområden i baslinjen/nätövergångarna och i hans volleykvalitet. På allt annat: intensitet, mentalitet, försvarsspel, exponeringstid, vibora, bandeja, han är redan på en väldigt bra nivå!

Jag är väldigt glad och väldigt stolt över att ha hjälpt honom att vinna sin första P1000, bara 16 år gammal. När han är på banan Premier Padel och jag kommer att kommentera hans matcher på Canal + om fyra eller fem år, jag kommer att vara stolt över att säga att jag hjälpte honom i hans uppgång.

Fotokrediter: David Dadet

Xan är ett fan av padel. Men också rugby! Och hans inlägg är lika slående. Fysisk tränare av flera padel, han avslöjar atypiska inlägg eller behandlar aktuella ämnen. Det ger dig också några tips för att utveckla din kroppsbyggnad för padel. Det är uppenbart att han påtvingar sin stötande stil som på fältet padel !