Franck Binisti möter Ludovic Cancel och Benjamin Grué, 17:e respektive 19:e i rankingen av padel av FFT från november 2021.

Två före detta tennisspelare rankade 0

Franck Binisti: Berätta om din resa, din resa till padel ?

Ludovic Avbryt: Som många spelare kommer jag från tennis. Jag var rankad 0 på min bästa ranking för fyra år sedan. Det var på detta datum som jag började padel och sedan dess tappar jag en ranking per år! En tennisvän, Valentin Massé, introducerade mig för sport på en "Happy Hour" i Toulouse Padel Club och jag fastnade direkt för den här sporten. Jag var i en fas i alla fall där jag höll på med tennis och padel visade sig så här i mitt liv. De första månaderna spelade jag knappt eftersom jag inte kände spelarna och för mig padel kom bara på andra plats i brist på tid eftersom jag förberedde min examen som professor i fysik och kemi. Sedan lite i taget spelade jag mer och mer padel blev en passion för mig och från och med andra året, när jag hade mer tid, kunde jag träna flera gånger i veckan och fortsätta utvecklas fram till dess.
I grund och botten är jag från Toulouse men jag har nu varit i Perpignan i ett år och jag kan säga att jag blev extremt väl mottagen av samhället. padel !

Crush Cancel 2021

Benjamin Grue : Jag var tennisspelare i tjugo år upp till ranking 0 och tennislärare (innehavare av DES mention-utbildning) i 10 år i Léognan-klubben (i Bordeaux-regionen). Jag ville träna på en annan roligare aktivitet och provade padel början av 2016. Konstigt nog fastnade jag verkligen i spelet ett halvår efter min debut när jag började tävla.

Jag har nu investerat fullt ut i 18 månader på den franska banan eftersom jag slutade med min tennisundervisning, vilket gör att jag kan resa på helger.

"Gå så långt som möjligt tillsammans"

Franck Binisti: Var din förening naturlig? Vi ser många par som separerar, blir tillsammans igen... Ni är olika, ni är fortfarande tillsammans. Är din ambition att bygga dig själv tillsammans?

Benjamin Grué: Jag har känt tre partners sedan jag började. Först Julien Castaing, personen som jag började med, gick vi upp till 40 franska tillsammans. Sedan Maxime Vian, en barndomsvän som jag spelade med i 6 månader. Sedan nu Ludo som jag startade projektet med i januari 2021.

Vi hade vår första turnering i november 2019 och vann den (en P500 på La Teste), sedan bad han mig att samarbeta med honom. Kan inte anställa mig på grund av mitt arbete (ej tillgängligt på helger),
vi kunde bara göra 3 P1000 tillsammans under år 2020, under skolloven. Vi spelade väldigt bra (3:a i Perpignan, 3:a i Vence och 5:a i Nîmes).

När hans samarbete med Mathieu Armagnac väl var över var vår förening ganska naturlig med tanke på våra resultat och vår förståelse. På ett år har vi båda uppnått vissa milstolpar och vi är mycket stolta över det. Vi har ambitionen att bygga oss själva tillsammans så länge vårt projekt är gemensamt och delat. Men vi ger oss också möjligheten att spela med andra spelare för att gå vidare i vissa P1000 eller internationella turneringar.

Ludovic Avbryt: Snarare skedde vår förening naturligt. Vår första turnering tillsammans ägde rum för två år sedan där alla hade sina respektive partners som började lätta. Vi vann den här turneringen genom att slå bra par från Bordeaux och jag tror att vi båda mådde bra på planen naturligtvis. Efter det försökte vi spela ihop så mycket som möjligt, men Benjamin var mindre ledig än jag. Så jag hade spelat med Matthieu Armagnac i de viktigaste turneringarna och sedan bestämde vi oss för att spela tillsammans förra året i så många turneringar som möjligt. Faktum är att det har varit alla turneringar.
Jag tror att vi båda förstod att padel är en lagsport, att 1 + 1 = 3 och att det bara är tack vare denna laganda som vi har lyckats utvecklas och få kraft tillsammans under de senaste månaderna.
För mig är ambitionen självklart att gå så långt som möjligt tillsammans. Och jag tror att Benjamin är inne i exakt samma process. Vi pratar båda ärligt om våra resultat och våra turneringar och vi ifrågasätter alltid oss ​​själva för att fortsätta våra framsteg. Så ja, ambitionen är att fortsätta tillsammans så långt som möjligt för mig.

Kran Avbryt FFT Padel Tour Perpignan 2021

Franck Binisti: Vad kan du klandra dig själv som partner?

Ludovic Avbryt:  Låt oss säga att sommartemat är det lilla slacket i början/mitten av det andra setet.

Benjamin Grue : Att äta för många hamburgare! (skrattar)

Det franska laget i sikte?

Franck Binisti: Du har ett ganska offensivt spel. Är det något du arbetar med som kommer från ett särskilt testamente?

Benjamin Grué: Vi vet att det är en av våra styrkor, vi kan slå båda i anfall. Vi vill behålla denna spelidentitet när vi går vidare i vårt försvarsspel. Vi vill spela en padel offensiv medan du bygger innan du avslutar poängen.

Ludovic Avbryt: Vi får ofta den här bilden av ett offensivt spel och vi måste erkänna att vi på basen bara hade denna plan A. Att vara offensiv var naturligt för oss. Men från och med nu har vi jobbat med vårt försvar och jag placerar oss båda som mångsidiga spelare, som kan utvecklas till höger som till vänster, och det är det som gör vår styrka. Målet är att ha två kontrollerade spelhastigheter. Väldigt snabbt när vi är i anfallsposition och väldigt långsamt när vi försvarar.

Franck Binisti: Vilka är dina ambitioner? Är Frankrikes lag i sikte? Vad saknar du för att vara bland de allra bästa i Frankrike?

Ludovic Avbryt: Mina ambitioner är att fortsätta ha roligt först och främst och att fortsätta utvecklas kontinuerligt som jag har gjort hittills. Team France är en dröm som jag har haft i åtanke i två år om jag ska vara ärlig. Men fram till nu, genom att förbli klarsynt och särskilt genom att utvecklas mer på vänster sida, kunde jag bara hoppas på att vara med i den korta listan över ersättare i bästa fall. Idag är jag förvånad över att känna mig "nästan" på nivån av de bästa och jag säger till mig själv: "varför inte". Men Team France är inget jag kan bemästra så jag föredrar inte att tänka på det. Att redan nu vara närvarande vid de franska teamträningarna kommer att vara väldigt bra. Först nöjet, framstegen, resultaten och vad som kommer att hända. Låt oss vara tydliga, jag har fortfarande ett bra stort år på mig innan jag kan göra anspråk på att bli utvald.
Jag skulle missa en stor smash tror jag eller bli mer avgörande i ett slag. Annars måste jag byta till höger.

Grué Avbryt perpignan 2021 FFT

Benjamin Grué: Mina ambitioner när det gäller resultat för 2022 skulle vara att delta i en praktik med det franska laget, gå in bland de 10 bästa franska, göra en semifinal i P2000 och få erfarenhet av internationella turneringar.

Mina mål när det gäller framsteg är att fortsätta min fysiska utveckling med stöd av min fysiska tränare Guillaume Pigache, att utvecklas tekniskt och taktiskt med min tränare Philippe Baget från Central Padel i Saint-Jean-de-Luz och träningsläger i Santander (Santander) för att fortsätta lära sig.

För tillfället är spelarna i Frankrikes lag i toppen men jag jobbar dagligen för att komma närmare det.
Idag för att vinna vår plats måste vi regelbundet slå topp 10 spelare.

Jag är väldigt ung på kretsen, bara 18 månader som jag spelar det ordentligt. Du måste ta stegen steg för steg. Jag saknar erfarenheten på de stora spelen för att kunna vara klar och fridfull i de viktiga ögonblicken. Dessutom har det bara gått två månader som jag tränar med tränare padel, jag har verkligen mycket att lära.

Benjamin Grué omvänd 4Padel Bordeaux 2021

Kramper på planet och ett bra minne!

Franck Binisti: Ditt bästa minne? Ditt största spel?

Ludovic Avbryt: Med Benjamin skulle jag säga matchen där vi förlorade 6/4 senast mot Maigret/Scatena i Toulouse. Vi var verkligen i fas på marken.

Benjamin Grue : För mig är det bästa minnet vår 5:e plats i de franska mästerskapen genom att vinna stora matcher i strid. Den största matchen mot Pech / Theard i Toulouse i juli: 2h30 spel där vi alla hamnade med kramp genom att vinna 6/3 i den tredje.

Franck Binisti: En ovanlig anekdot om en match, ett beteende, en poäng?

Benjamin Grué: I Vence i augusti 2020 var jag uttorkad på 7/6 4/0 mot Mitjana / Toniutti för tredje plats. Jag försöker hänga på så gott jag kan. Det slutar med att du vinner genom ett mirakel. Återresan med flyg var komplicerad för mig... Det är fortfarande goda minnen nu.

Ludovic Avbryt: Ja, vi förlorade 7/6 4/0 och han släppte två exceptionella returer som "den berusade mannen i kung fu-teknik". Bakom, matchen omkullkastas de dras till tie break där Tom Mitjana gör en vinnande spik, tror att han har vunnit matchen, och i själva verket är det 6 till 3 för dem. Jag viskar i Bens öra att jag är säker på att vi vinner matchen! Vi klarar oss i det här tie-breaket och sedan efter en superjämn där alla hade matchpoäng, slutar vi med att vinna. Efter att ha återvänt med Uber hade planet och Benjamin ständigt generaliserade kramper i magen och hela kroppen. Jag bar hans saker till honom och jag kan fortfarande se i mitt huvud krampbollen på magen när han satt fast på planet. Vi fick oss ett gott skratt och det är ett fantastiskt minne för mig!

Några internationella turneringar i framtiden?

Franck Binisti: Jag skulle vilja ha din åsikt om utvecklingen av padel i Frankrike, men även internationellt? Kommer vi att se dig en dag på WPT / APT / FIP-kretsen?

Benjamin Grué: Idag med utnämningen avArnaud Di Pasquale, den padel är på rätt väg ser vi en verklig vilja att gå vidare. Markbyggnad, lärarutbildning, utveckling bland unga, anordnande av stora internationella turneringar... Vi måste hoppa på tåget eftersom vi ser en stark utveckling i länder i Europa som Sverige och Italien.

Dessutom hjälper sändningen av WPT på Canal och världsmästerskapen i Qatar på Bein Sport till att göra vår sport mer offentlig.

Förra året gjorde vi vår första FIP i Canet och det var en fantastisk upplevelse. Det fick mig att vilja upprepa upplevelsen, antingen på en FIP eller på APT-kretsen beroende på möjligheter och tillgänglighet.

Avbryt Grué FIP Rise Canet en Roussillon 2021

 

Ludovic Avbryt: Jag är glad att padel har vuxit mycket på sistone eftersom det är en sport som förtjänar det. Tävlingsnivå på vår skala, jag tycker det är väldigt olyckligt att flera P1000 kan göras på samma helg. Jag tror att det blir för många P1000, att de kommer att misskrediteras och att det här riskerar att rubba rankingskalan för mycket. På P2000s skulle det vara intressant för alla att börja i sextonde som i Frankrike, för att undvika gratispoängen som alltför lätt bibehåller toppen av listorna. En första omgång vunnen av ett seed motsvarar åtminstone en P1000 i alla fall!

WPT / APT / FIP, för tillfället är det komplicerat med mitt arbete men jag utesluter inte tanken på ett litet skoluppehåll om jag en dag lyckas ta den här nivån!

   Padel Maj

laget Padel Magazine försöker erbjuda dig sedan 2013 det bästa av padel, men också undersökningar, analyser för att försöka förstå världen av padel. Från spelet till vår sportspolitik, Padel Magazine står till din tjänst.